به گزارش
سرويس اقتصادي باشگاه خبرنگاران، بهرام نظامالملکي گفت: شركتهاي ايراني در زمينه سد سازي در جهان جزو سه كشور برتر هستند و افزون بر اينكه نيازهاي کشور را در زمينه طراحي و انجام امور پيمانكاري در اين بخش تامين كرده اند، هم اكنون در كشورهاي ديگر پروژههاي مختلف با همکاري اين شركتها در حال اجراست.
نظامالملکي اظهار داشت : شرکت هاي ايراني در كشورهاي مختلف مانند تاجيكستان، افغانستان، ارمنستان، سودان، سوريه، كوبا، پاكستان، كنيا، عراق و سريلانکا و ساير کشورهاي آفريقايي و آسياي ميانه و ... طرح هاي زيادي را در حوزه آب و برق اجرا مي کنند.
وي گفت: طرح هايي مانند نيروگاه سنگ توده 2 و تونل انزاب در تاجيکستان و طرحهاي آبرساني و شبكههاي آبياري در افغانستان، سد و نيروگاه ارس در ارمنستان و ساخت سد خداآفرين در آذربايجان، تصفيه خانه مرو و سد دوستي در ترکمنستان و ايران و ... در بخش آب تمام شده يا رو به پايان است. برخي طرحها نيز در کشورهايي مثل قطر، سودان، سوريه، الجزاير، كوبا، كنيا، ترکمنستان و ... اجرا شده است و اخيرا در سودان اجراي چند طرح ديگر مانند ساخت چند تصفيهخانه با همکاري شركتهاي ايراني آغاز شده و چند طرح جديد نيز در حال مذاکره است.
كوبا نيز خواستار گسترش همکاري شركتهاي ايراني شده است و در پاكستان نيز چند طرح در دست بررسي است و در كنيا با توجه به سابقه خوبي که شرکتهاي ايراني در احداث نيروگاه برقآبي داشتهاند، طرفهاي کنيايي خواستار همکاري ايراني ها در اجراي چند طرح آبي ديگر هستند.
مديرکل دفتر بررسي هاي اقتصادي و توسعه صادرات وزارت نيرو گفت: در عراق نيز بهتازگي شركتهاي ايراني در طرح هاي آبي اين کشور فعال شده اند و بيش از 5 طرح عقد قرارداد شده است.
شركتهاي ايراني در بخش آب و آبفا طرح هاي بزرگي را در بيش از 40 كشور بازار هدف انجام مي دهند.
وي افزود: در بخش آب بيش از 95 درصد خودكفا هستيم و بخش كوچكي از تجهيزات صنعت آب مانند تجهيزات ابزار دقيق از خارج تامين ميشود زيرا توليد آن در داخل صرفه اقتصادي ندارد و بسياري از کشورها نيز به دليل مسايل اقتصادي به دنبال توليد چنين تجهيزاتي نمي روند.
نظامالملکي تاکيد کرد: همه سدها و تاسيسات آب و فاضلاب كه در كشور طراحي و احداث مي شود، با همکاري مهندسان و فن افرينان ايراني است./س