به گزارش خبرنگار کلينيک باشگاه خبرنگاران؛ بسیاری از ترکیبهای آنتیاکسیدانی و بخش عمدهای از ترکیبهای فلاونوییدی رنگی در پوست میوهها وجود دارد؛ مثلا پوست پرتقال یا سیب و برخی دیگر از میوههای رنگی، حاوی ترکیبهای کاروتنوییدی و فلاونوییدی است که خاصیت آنتیاکسیدانی دارند. ترکیبهای فیبری موجود در پوست میوهها نیز که نقش مهمی در سلامت دستگاه گوارش ایفا میکنند، میتوانند از طریق مصرف پوست میوه به بدن برسند.
برخی افراد با مشکلات خاص گوارشی نباید میوه و سبزیها را با پوست مصرف کنند چون پوست میوه به دلیل فیبر بالا محرک دستگاه گوارش است و میتواند به سیستم گوارش آنها آسیب بیشتری بزند اما افراد سالم میتوانند میوههایی مثل سیب و گلابی را که پوست نازکی دارند، با پوست بخورند؛ البته به شرطی كه با معیارهای بهداشتی شسته شده باشند.
متاسفانه استفاده بیش از حد از کودها و سموم دفع آفات در مرحله رشد محصول باعث میشود مقدار زیادی از تركیبهای مضر در پوست میوهها و سبزیها تجمع پیدا كند و مصرف این محصولات با پوست، مقدار زیادی از باقیمانده سموم را در پوست میوه وارد بدن فرد مصرفکننده میكند بهخصوص اگر زمان کافی از برداشت محصول تا مصرف آن سپری نشده باشد.
بسیاری از سموم شیمیایی حدود 2هفته پس از سمپاشی تجزیه میشوند و از بین میروند پس اگر فاصله زمانی بین سمپاشی تا مصرف میوه بین 2 تا 3 هفته باشد، خطری متوجه مصرفکننده نخواهد بود در غیر این صورت مقدار قابلتوجهی از آن وارد بدن میشود که میتواند خطرناک باشد.
منبع: مجله اينترنتي ژورنال