دکتر ابوالقاسمی فوق تخصص رماتولوژیک در گفتگو با خبرنگار کلينيک باشگاه خبرنگاران افزایش وزن، ژنتیک و جنسیت را از مهمترین عوامل ایجاد بیمای های آرتروز دانست و گفت: افزایش وزن و چاق بودن نیز در ایجاد بیماری آرتروز در ستون مهره، لگن و زانو تاثیر دارد به طوریکه اگر فردی 5 کیلو وزن کم کند درد آرتروزش نیز 50 درصد کاهش مییابد.
وی ادامه داد: اگر فردی بر اثر تصادف یا ورزش به مفاصلش آسیب وارد شود وی بیشتر در معرض بیماری آرتروز قرار دارد.
اين فوق تخصص روماتولوژیک، درد را مهمترین علامت آرتروز دانست و اظهار داشت: بیمار ابتدا دچار درد مکانیکی می شود یعنی هنگام راه رفتن مفاصلش دچار درد می شود و گاهی نیز استخوان هایش ورم و زانوهایش آب می آورد.
وی با بیان اینکه نوع تغذیه و رژیم غذایی در بوجود آمدن آرتروز مفاصل تاثیر زیادی دارد گفت: مهمترین اصل در رژیم غذایی استفاده متعادل از لبنیات، گوشت، میوه و سبزیجات است. همچنین با کاهش وزن و ورزش کردن میتوان جلوی ابتلا به بیماری آرتروز را گرفت.
ابوالقاسمي با اشاره به عمل آرتروز پلاستی گفت: بیماران مبتلا به آرتروز میتوانند عمل آرتروز پلاستی انجام دهند که عمل آرتروزپلاستی یعنی تعویض مفصل با پروتز (مفصل مصنوعی) است.
نکته: با کاهش وزن، شنا کردن، تغذیه مناسب، پیاده روی، بستن رانو هنگام ورزش کردن استفاده کمتر از پله میتوان از مبتلا شدن به بیماری آرتروز جلوگیری کرد.