به گزارش باشگاه خبرنگاران بیرجند
فرزاد بابایی گفت: کلم بروکلی از خانواده سبزیجات برگ سبز تیره است که منبع بسیار خوب کلسیم می باشد.
این کارشناس تغذیه و رژیم درمانی با بیان اینکه کلم برکلی حاوی پیش سازهای ویتامین A است، تاکید کرد: کلم برکلی همچنین حاوی موادی نظیر فسفر و سلنیوم، همچنین مقادیر قابل توجهی ویتامین C است.
وی ادامه داد: کلم برکلی همچنین خاصیت ضد عفونی کننده و آنتی باکتریال دارد و از این حیث برای دستگاه گوارش بدن مفید است.
به گفته این کارشناس تغذیه و رژیم درمانی، مصرف کلم بروکلی سبب کاهش کلسترول و تری گلیسیرید افراد می شود، ضمن اینکه در افراد مبتلا به مرض قند نیز سبب کاهش میزان قند خون می شود.
وی افزود: مصرف کلم بروکلی می تواند تا حدود زیادی در کنترل بیماری های قلبی و عروقی موثر باشد.
بابایی ادامه داد: فیبر بالای موجود در این کلم سبب پر شدن حجم معده فرد می شود و از این حیث می تواند در پیشگیری و درمان چاقی موثر باشد، مصرف کلم بروکلی و سایر انواع کلم ها به عنوان پیش غذا می تواند سبب ایجاد سیری در فرد شود و از پرخوری و در نتیجه چاق شدن افراد جلوگیری کند.
به گفته بابایی از آنجایی که مصرف انواع کلم ها ۳۰ تا ۴۰ درصد از حجم معده را می گیرد، مصرف آنها سبب کم شدن اشتهای فرد و به دنبال آن لاغری خواهد شد.
وی مصرف انواع کلم ها و بخصوص کلم بروکلی را برای دستگاه گوارش مفید دانست و تصریح کرد: مصرف اینگونه سبزیجات، یبوست ناشی از کمبود فیبر بدن را برطرف خواهد کرد.
وی به افرادی که مبتلا به بیماریهای کم کاری، پرکاری تیروئید و گواتر هستند، توصیه کرد: فقط کلم های پخته بخورند و از مصرف انواع کلم ها به صورت خام خودداری کنند.
به گفته بابایی، با توجه به اینکه افراد ساکن مناطق کوهستانی معمولا کمبود ید دارند، توصیه می شود چنین افرادی از مصرف کلم های خام خودداری کنند./س