به گزارش
حوزه پارلمان باشگاه خبرنگاران به نقل از روابط عمومي مركز پژوهشهاي مجلس محمد جواد لاریجانی در جمع کارکنان این مرکز با بیان اینکه مرکز پژوهشها با رشد خود به منبع بزرگی برای کشور تبدیل میشود، گفت: زمانی که صحبتهای تاسیس مرکز پژوهشها مطرح شد در جمع هیئت رئیسه مجلس گفتم کار ما قیام و قعود است ولی نمایندگان باید بدانند که با قیام و قعود خود چه کار میکنند که لازمه این کار ایجاد مرکز پژوهشهای مجلس به عنوان پشتوانه تحقیقاتی بود.
وی با بیان اینکه مناقشات مطرح شده در مجلس بد نیست، تصریح کرد: اینها نشانه سرزندگی سیستم سیاسی کشور است چراکه در دموکراسیهای غربی چندین برابر کشور ما از این موضوعات دارند حال اینجا تنها یک نوار مطرح شده در حالیکه در بسیاری کشورهای غربی تعداد زیادی از این نوارها پخش شده است.
لاریجانی با تاکید بر اینکه مرکز پژوهشها موتور فکری مجلس و نظام خواهد بود، توضیح داد: دل من همواره با این مرکز است و امروز خوشحالم که کاظم جلالی به عنوان رئیس این مرکز انتخاب شده است.
معاون بینالملل قوه قضائیه با بیان اینکه انقلاب ما حادثه عظیمی در قرن بیستم بود، تاکید کرد: این حادثه سرمنشا دو تجربه بزرگ شد که این تجربهها در حال جریان هستند و مورفوژنز یا تطور خود را دارند که تجربه اول تاسیسی نظام کامل مدنی سیاسی در سرزمین ایران بر اساس عقلانیت سیاسی است که غرب آن را تاسیس مدنی بر اساس عقلانیت سکولار لیبرال دارد و ظرف این تجربه میهن ماست و تجربه دیگر بیداری اسلامی است که با انقلاب ما راه افتاد ظرف آن مرزهای ایران یا کشورهای اسلامی نیست بلکه هرجا امت اسلامی هست این تجربه به راه افتاده است.
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه با بیان اینکه بین این دو تجربه ارتباط وسیعی وجود دارد، تصریح کرد: بیداری اسلامی یک جریان فکری است که باید به جریانی اجتماعی تبدیل شود که از آن حکومت زائیده میشود.
وی با بیان اینکه بیداری اسلامی همزاد با انقلاب است، ادامه داد: ما باید نگاه کنیم این دو تجربه چگونه تطور پیدا کردهاند و به چشمانداز آنها توجه کنیم.
لاریجانی با بیان اینکه تجربه انقلاب اسلامی ایران را از یک کشور عقبافتاده به کشور قدرتمند تبدیل کرده است، گفت: توفیقات ایران بسیار چشمگیر است به طوری که هیچ کشوري در منطقه سطح علمی و فنی ایران را ندارد در حالیکه افراد ناباور میگفتند جمهوری اسلامی نمیتواند ایران را پیشرفته کند.
وی ادامه داد: از بیرون که نگاه میکنیم میبینیم که ایران پس از انقلاب به کشوری پیشرفته تبدیل شد و امروز میلیونها خانه در ایران با برق اتمی روشن میشوند و این تجربهای که از انقلاب اسلامی به دست آمده تجربه سادهای نبود.
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه با بیان اینکه اکنون ایران از نظر مدنی هم نسبت به کشورهای منطقه پیشرفتهتر است، افزود: در کشوری که شاهان حکومت میکردند بیش از سه دهه است که مسئولان با رای مردم انتخاب میشود که این در حال نهادینه شدن است در حالیکه در کل خاورمیانه حتی ترکیه هم مانند ایران نیست.
معاون بینالملل قوه قضائیه با تاکید بر اینکه فرهنگ مدنی باید در کشور رشد پیدا کند، تصریح کرد: ما در نحوه زندگی معقول عقب افتادهتر از ساختن خودرو هستیم و امروز باید هنر زندگی خوب را تمرین کرد تا در زندگی خوب دستمان روان شود.
لاریجانی تاکید کرد: در مرکز پژوهشها باید کار کارشناسی انجام بگیرد تا نظام جمهوری اسلامی ایران روان کار کند.
نماینده اسبق مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه هر رئیس جمهوری در کشور پس از مدتی میخواهد همه را نجات بدهد و کارهای بزرگ بکند، یادآور شد: من میگویم که اگر کارهای کوچک را خوب انجام دهیم بهتر از این است که کارهای بزرگتر را بد انجام دهیم که در این میان معیار کارآمدی نیاز است.
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه با بیان اینکه حزب باید مقدم بر رئیس جمهور باشند، توضیح داد: باید از احزاب رئیس جمهور بیرون بیاید که این پدیدهها قابل مطالعه است.
وی با بیان اینکه دهه فجر برای مرکز پژوهشهای می تواند محل یکسری از مطالعات و پژوهشهاي جدید باشد، گفت: پیشرفت مدنی ایران نسبت به کشورهای منطقه بسیار بالاتر است و تجربه انقلاب برای ایران بسیار موفق بوده است.
لاریجانی در نگاه به تجربه درونی انقلاب اسلامی افزود: این تجربه نشان میدهد که برخی به آنچه که در آن بودیم واقف نیستند در حالیکه در کشورهای آمریکا یا فرانسه کتابهای درسی بخش زیادی از سیستمهای دموکراسی این کشورها را نشان میدهند اما ما هیچگاه به بچههای خود تجربه را یاد نمیدهیم و لذا مهم است که تجربه و نگاهی ساختاری از درون هم داشته باشیم.
معاون بینالملل قوه قضائیه با بیان اینکه تجربه بزرگ انقلاب ما معمار بزرگ و خوش فکری مانند امام خمینی( ره) داشت، تصریح کرد: سه ایده اساسی موتور تجربه انقلاب است که ایده اول آن بر این اساس است که اسلام و عقلانیت مبتنی بر اسلام یک بخش جامع در حوزه خصوصی و عمومی است و این صحبت که سکولارها میزنند که دین اگر خوب است باید برای بخش خصوصی باشد به هیچ وجه در کتب و مکتب اهل بیت نیست.
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه با بیان اینکه اسلام زنده است، تاکید کرد: اسلام بوی کهنگی نمیدهد و همواره تازه و جهانشمول است.
وی با بیان اینکه اسلام تنها در حد بخشهای خصوصی زندگی نیست، یادآور شد: خصوصی ترین بخش زندگی دوست داشتن است و در مکتب اهل بیت و اسلام حب و بغض باید فیالله باشد چراکه اسلام در خصوصیترین بخشها را در عمومی ترین بخشها و عمومیترین بخشها را در خصوصیترین حوزهها برده است و مرزبندی در این میان وجود ندارد.
لاریجانی با بیان اینکه دین باید اقامه شود، گفت: اقامه دین در زندگی فردی و جمعی بوده و از ضروریات است و رسالت پیامبراکرم و اهل بیت این بوده که دین را اقامه کنند.
نماینده اسبق مجلس شورای اسلامی درباره موضوع مدیریت جهانی افزود: مدیریت جهانی اصطلاح اهل بیت نیست و مدیریت جهانی اصلا معنایی ندارد چراکه جهان در تعارض با عوامل به سوی تعادل می رود.
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه تصریح کرد: وظیفه امام زمان ( عج) مدیریت جهانی نیست بلکه اقامه دین است و چون اسلام جهانشمول است این فراگیری در همه جای عالم می شود که این فراتر از مدیریت جهانی است.
وی با بیان اینکه مدعیان مدیریت جهانی، اول اسلام را کنار میگذارند، تاکیدکرد: اگر خود را در موضوع مدیریت جهانی بگذارید باید با تمام ادیان قرار مدیریتی بگذارید در حالی که این وظیفه امام زمان نیست ( عج) نیست و وظیفه امام عصر با سایر ائمه اطهار فرقی نمیکند و در ذیل وظیفه رسول اکرم قرار دارد.
لاریجانی با بیان اینکه اقامه دین اصل است، یادآور شد: وظیفه عمومی ما این است که برای اقامه دین در زندگی فردی و جمعی تلاش کنیم.
وی با بیان اینکه تاسیس حکومت برای اقامه دین از ضروریات است، توضیح داد: امکان ندارد دین بدون تاسیس حکومت اقامه شود که این سه فکر مبنای نظری تجربهای است که ملت ما 34 سال در آن وارد شده است.
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه با بیان اینکه در چنین شرایطی باید درباره ایده حکومت کار شود، گفت: حکومت سه جزء اصلی دارد که جز اصلی آن مشروعیت سیطره است که در نظام ما بحث ولایت فقیه است یعنی تمام مسئولیتها باید از مسیر ولایت فقیه مشروعیت پیدا کند حتی آنها که انتخاب میشوند و مشروعیت تبعیت از منتخب به تائید ولی فقیه نیاز دارد.
لاریجانی در بیان رکن دوم حکومت تصریح کرد: رکن دوم حکومت نحوه استقرار سیطره است که میتوان در نظام ما دموکراسی و نمایندگان و انتخابات را نام برد و رکن سوم مربوط به کارآمدی نهادهاست.
وی ادامه داد: کارآمدی یعنی ما چگونه مسئولیت خود را با ضابطههای کارآمدی خوب انجام دهیم.
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه با بیان اینکه بهتر است در معاونتها یک معاونت مخصوص حکومت باشد، تاکید کرد: بهتر است این معاونت شامل سه بخش باشد که یک بخش نظری آن روی مشروعیت کار کند و آن را عمومی کند چراکه مشروعیت یک قسمت فلسفی و یک قسمت اجتماعی دارد.
وی با بیان اینکه یک دپارتمان هم باید در بخش دموکراسی تشکیل شود، توضیح داد: این اصلاحیه قانون انتخابات قانون خوبی بود که روی آن کار شده است و البته خیلی هم کار لازم دارد و آن قسمتی که مربوط به احراز صلاحیت هاست نیاز به سازوکاری دارد و میتوان آن را بهتر کرد و باید بگویم که مرکز پژوهشها باید به طور دائم سنگری برای حفظ دموکراسی در کشور باشد.
لاریجانی با بیان اینکه انتخابات ما انتخابات خوبی است، یادآورشد: آنچه که مردم میخواهند از درون صندوق در میآید اما باید سازو کار آن را بهتر کنیم چراکه ما یک انتخاب خوب میخواهیم.
معاون بینالملل قوه قضائیه در تبیین انتخابات خوب گفت: انتخابات خوب یعنی افراد شایسته خود را در معرض انتخاب قرار دهند و این افراد به خوبی معرفی شوند که در کل باید ساختاری در این زمینه داشته باشیم.
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه با بیان اینکه باید کمک کنیم فرهنگ انتخابات عمومی شود، افزود: نظارت بر انتخابات در کل خوب است و باید بهتر شود چراکه به طور مثال اگر در آمریکا کسی به نظام سکولار – لیبرال معتقد نباشد اجازه نمیدهند به انتخابات وارد شود اما در انتخابات ما در زمان انتخابات 1500 نفر در انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام میکنند و شورای نگهبان هم مجبور میشود آنها را رد صلاحیت کند.
وی ادامه داد: نظارت استصوابی در انتخابات بسیار خوب است اما باید مکانیسمهای آن را هوشمندانهتر شود.
لاریجانی با بیان اینکه مجلس لنگر دموکراسی در کشور است، تصریح کرد: مجلس لنگر مردمسالاری بر اساس عقلانیت اسلامی است.
وی در تبیین مسئله کارآمدی گفت: نبوغ ما باید در این زمینه باشد که نقاط ضعف خود را پیدا کنیم چرا که آدم باهوش شخصی است که خود را خوب میشناسد و خود را اصلاح میکند.
لاریجانی با بیان اینکه کارآمدی گمشده نظام مدیریتی ماست، یادآور شد: کارآمدی تئوری پیچیدهای است که مرکز پژوهشها میتواند کارآمدی یک نهاد، مجلس و دولت را ارزیابی کند که البته باید شاخصهای کارآمدی داشته باشیم و کارهای در مرکز پژوهش ها باید دقیق پیش برود.
معاون بینالملل قوه قضائیه با ابراز امیدواری مبنی بر اینکه امیدواریم مرکز پژوهشها به مرکز بالنده تبدیل شود، توضیح داد: امیدوارم در این مرکز کیفیت کار و تحقیق به یک اصل تبدیل شود به طوری که محقق محوری به یک اصل تبدیل شود.
انتهاي پيام/س2