وي افزود: با اين سامانه مي توان هزينه نگهداري ده تا 15 هزار مگاوات ظرفيت مازاد براي دوره اوج مصرف برق را حذف کرد.
پارسا گفت: با توجه به اينکه استفاده از اين سامانه براي متقاضيان صرفه اقتصادي دارد نيازي نيست که دولت در اين زمينه وارد شود و بخش خصوصي مي تواند با سرمايه گذاري و برداشت از برق صرفه جويي شده، سرمايه خود را بازگرداند.
وي دستاورد طرح نمونه هوشمندسازي مديريت شبکه برق در ميدان شهداي تهران را مثبت خواند و افزود: هزينه تأمين اين سامانه براي مشترکان خانگي و تجاري حداکثر 200 دلار برآورد مي شود و بخش خصوصي به راحتي مي تواند در اين عرصه سرمايه گذاري کند.
نخستين سامانه هوشمند مديريت مصرف برق و انرژي ايران به طور رسمي راهاندازي شده است و پيشبيني ميشود با بهرهبرداري از آن، امکان کاهش مصرف برق در ساختمانهاي خانگي، تجاري، اداري، صنعت، عمومي و کشاورزي فراهم شود.
با راهاندازي اين سامانه هوشمند، همه مشترکان برق شهري و روستايي در کشور ميتوانند با تماس به شماره 42805 به صورت آنلاين، آخرين اطلاعات را به منظور اعمال طرحهاي بهينهسازي مصرف برق و انرژي در ساختمان و يا محيط کار خود را دريافت کنند.
هدف از راهاندازي اين سامانه هوشمند، ارائه خدمات دولت الکترونيک و آگاه سازي و اطلاعرساني اقشار مختلف جامعه در زمينه ترويج فرهنگ بهينهسازي مصرف انرژي در کشور بوده که با شمارکت شرکتهاي سابا و توانير عملياتي شده است.
اين سامانه هوشمند شامل توصيهها و پيامهاي مديريت مصرف انرژي در خصوص نحوه انتخاب و استفاده بهينه از لوازم برقي خانگي، مديريت انرژي در بخشهاي مختلف تجاري، اداري، صنعت، ساختمانهاي عمومي و کشاورزي است و همه اقشار جامعه مي توانند فقط با تماس، اطلاعات مورد نياز خود را در مورد نحوه مصرف بهينه برق کسب کنند.
معاون سامانههاي اندازه گيري و شبکه هوشمند سازمان بهره وري انرژي ايران (سابا) گفته است: اجراي طرح فراسامانه هوشمند اندازه گيري و مديريت انرژي (فهام) در سراسر کشور با برآورد کنوني به 60 هزار ميليارد ريال اعتبار نياز دارد.
هادي مدقق افزوده است: اين طرح از سال 90 تهيه و اجراي آن آغاز شد و مرحله عملياتي و آزمايشي اين طرح در شش استان خوزستان، بوشهر، زنجان، خراسان رضوي، تهران و البرز مشتمل بر پنج منطقه کشور از امسال آغاز شده و قرار است اين مرحله در دو سال اجرا شود.
وي گفت: مرحله نخست اين طرح دو هزار و 400 ميليارد ريال اعتبار اوليه داشته است و در اين مرحله حدود 40 درصد ارزبري دارد و تلاش ميکنيم در مراحل بعدي با انتقال دانش فني ساخت به کشور، ارزبري کمتري داشته باشد.
مدقق گفت: از سال 92 و با پايان کارهاي فني مرحله نخست، اقدام هاي اجرايي، صدور مصوبه ها و دريافت مجوزهاي لازم را براي اجراي کشوري اين طرح انجام مي دهيم و تلاش مي کنيم با پايان زمان دو ساله مرحله نخست اين طرح، آماده اجراي کشوري آن باشيم.
وي اظهار داشت: در اين زمينه سرمايهگذاري هاي دولتي در بخش زيرساخت ها صرف مي شود و اجراي آن را به شرکت هاي توزيع واگذار مي کنيم.
معاون سامانه هاي اندازه گيري و شبکه هوشمند سابا گفت: با توجه به اهميت توليد ملي و مسئله امنيت سايبري و پدافندي، توانمندسازي شرکت هاي داخلي در همه زمينه هاي مرتبط با حداکثر توان داخلي، از برنامه هاي ما براي فراهم کردن زيرساخت هاي مورد نياز اجراي کشوري اين طرح است.
مدقق با اشاره به برگزاري دوره هاي آموزشي مورد نياز در اين زمينه، افزود: کنسرسيومي از شرکت هاي داخلي در سازمان فناوري اطلاعات تشکيل شده و قرار است با انعقاد تفاهم نامه اي و با جذب سرمايه هاي بخش خصوصي، کار طراحي نرم افزار تخصصي اين طرح را آغاز کنيم.
معاون سامانههاي اندازه گيري و شبکه هوشمند سازمان بهره وري انرژي ايران (سابا) همچنين با اشاره به اينکه هوشمندسازي به ويژه در بحث انرژي موضوعي جديد است و در جهان نيز از سال 2006 با اين تعريف جديد شکل گرفته است، گفت: اين صنعت به مشارکت بخش خصوصي نياز دارد و زمينه بسيار خوبي براي سرمايه گذاري اين بخش است.
مدقق افزود: با هوشمندسازي شبکه نيز افزون بر استفاده از مزاياي اين مديريت، مي توان به منافع آن از قبيل کاهش تلفات غيرفني و افزايش پايداري شبکه دست يافت./عب