به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران، رویا احمدیان در کارگروه تخصصی کودک و نوجوان در اردبیل تصریح کرد: اگر امروز از آسیبهایی همچون کودک آزاری و کودکان کار سخن به میان میآید همه نشانه این واقعیت است که گاه به دلیل ناملایمتی خانوادهها و وضعیت معیشتی آنها کودکان گرفتار آسیبها و مشکلاتی میشوند که با درایت و دقت نظر بیشتر میتوان آنها را به حداقل رساند.
وی تصریح کرد: در مقایسه آماری در استان اردبیل کودکان کار نمود کمتری دارد به طوری که بهزیستی به عنوان متولی در این حوزه سعی کرده است، با بررسی دقیق موضوع علل و عوامل برخی از این آسیبها را شناسایی و نسبت به رفع آنها اقدامات لازم را انجام دهد.
احمدیان خاطر نشان کرد: هر چند آمار دقیقی از کودکان آسیبدیده اجتماعی در استان اردبیل وجود ندارد ولی براساس برخی از آمار غیررسمی کودک آزاری آن هم در سنین زیر 10 سال به شکل آزاردهندهای مشاهده میشود که سعی کردیم با راهاندازی مراکز اورژانس اجتماعی چنین آسیبها را به حداقل برسانیم.
وی با بیان اینکه در کنار فراهم کردن برخی از شرایط و موقعیتها آموزش کودکان در مهدها با هدف کاستن از آسیبها در این حوزه ملموس و مشهود به نظر میرسد، اضافه کرد: ضعف برنامههای حمایتی کودکان آسیبدیده با تقویت همکاری دستگاههای اجرایی دیگر در حال برطرف شدن است، به طوری که ما با همکاری نیروی انتظامی سعی کردیم؛ بسیاری از این آسیبها را شناسایی و نسبت به رفع آنها اقدامات لازم را انجام دهیم.
وی یکی از خلأهای تربیتی حوزه کودک و نوجوان را ضعفهای عمده در آموزش مهارتهای زندگی به کودکان برشمرد و بیان کرد: با وجود اهمیت این موضوع در اجرایی شدن برنامهها در این حوزه نتوانستیم آنگونه که شایسته بوده توفیقی به دست آوریم که در این باب باید تعامل و همراهی خوبی را داشته باشیم.
احمدیان همچنین از ضعف محتوایی کتب تولید شده در حوزه کودکان و همچنین نابسامانی در عرضه اسباببازیهای نامناسب انتقاد کرد و ادامه داد: گاه آثار تولید شده در گروه سنی کودکان و نوجوانان هیچ همخوانی با نیازهای فرهنگی، اخلاقی و اجتماعی نسل سوم و چهارم انقلاب ندارد که در این باب ضرورت دارد بیش از هر زمان دیگر نیازمندیها شناسایی شده و در رفع آنها اقدام لازم صورت بگیرد.
منبع: خبرگزاری ایسنا