به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مشهد ، نويد كمالي با اشاره به اينكه در فرهنگ اسلامي توجه به درگذشتگان را داريم خاطر نشان کرد : در طراحي اين سنگ قبر، از فناوري اطلاعات و ارتباطات در تقويت اين بخش از فرهنگ اسلامي استفاده كرديم و هدف از طراحي اين سنگ قبر را افزايش تعامل و رابطه عاطفي و فرهنگي با درگذشتگان عنوان كرد.
وي ادامه داد: طراحي اين سنگ قبل از حدود يك سال پيش و به منظور پاسخ به كنجكاوي انسانها در خصوص زندگي درگذشتگان و افزايش آگاهي در مورد آنان صورت گرفت.
اين پژوهشگر حوزه فناوري اطلاعات و ارتباطات اظهار كرد: در طراحي اين سنگ قبر از فناوريهاي RFID، NFC و QR code استفاده شده است چرا كه افراد ميتوانند به وسيله اين سه تكنولوژي با اشيا ارتباط برقرار كنند.
کمالي با بيان اينکه از تکنولوژي QR code براي حکاکي روي سنگ استفاده ميشود، افزود: فرآيند حک کردن روي اين سنگ قبر همانند حک کردن عادي است و اين اطلاعات ميتواند روي تمام سنگ قبرها از مشاهير و مفاخر گرفته تا افراد عادي، حک شود.
وي اضافه كرد: اين سه فناوري را مبتني بر تلفن همراه انتخاب كرديم چرا كه امكان كدگشايي اين فناوريها توسط تلفن همراه وجود دارد و تلفن همراه وسيلهاي در دسترس است به طوري كه اكنون تعداد كاربران تلفن همراه در كشور حدود 75 ميليون نفر است.
عضو انجمن علمي تجارت الكترونيك ايران با اشاره به طراحي پايگاه اطلاعاتي كه حاوي اطلاعات و آثار مربوط به متوفي است، افزود: از طريق كد اختصاصي اين اطلاعات كدگذاري ميشود و سپس افراد ميتوانند با فعال كردن دوربين تلفن همراه خود و قرار دادن آن روي كد دو بعدي، به وسيله فضاي شبكه تلفن همراه به اين پايگاه اطلاعاتي متصل شوند.
كمالي بيان كرد: اطلاعات اين پايگاه اطلاعاتي شامل آلبوم عكس، آثار، وصيتنامه، فايلهاي صوتي و تصويري مربوط به طول حيات متوفي است.
وي اضافه کرد: با اين کار حيات مجازي به قبرستان داده ميشود و در حال حاضر دادههاي اين پايگاه اطلاعاتي مختص درگذشتگان است اما در آينده در نمونه پيشرفتهتر افراد ميتوانند اطلاعات خود را گردآوري کنند.
کمالي هزينه نمونه اوليه سنگ قبر الكترونيكي را دو ميليون تومان عنوان كرد و افزود: در صورت توليد انبوه اين هزينه به حدود 100 هزار تومان كاهش مييابد.
طراح اين سنگ قبر الكترونيك با اشاره به استقبال خوب آرامستانها از اين سنگ قبر، اظهار كرد: اگر در آرامستانهاي كلان شهرهاي كشور از اين سنگ قبرها استفاده شود، آرامستانها به شهرهايي زنده تبديل خواهند شد.
وي ادامه داد: علاوه بر اين در حال طراحي سامانه مدريت يكپارچه آرامستانهاي كلانشرهاي كشور هستيم.
كمالي افزود: با استفاده از اين سامانه افراد به راحتي ميتوانند پس از ورود به آرامستانها، آرامگاه مورد نظر خود را مكانيابي كنند./س