عرب گل، متخصص روانپزشکی كودك در گفتگو با
خبرنگار كلينيك باشگاه خبرنگاران گفت: در اکثر کودکان در سنین مدرسه نیز این اختلال دیده می شود که شیوه برخورد صحیح والدین و مربیان در مدارس میتواند این اختلال را کمرنگ تر کنند اما در صورت عدم برخورد نامناسب و نادیده گرفتن این امر، کودک با اضطراب شدید در سالهای آتی دچار مشکل شده و در برخی مواقع نیاز به مداخلات درمانی نیز دیده می شود.
وی افزود: کودکانی که در محیط های خانوادگی پرتنش، محیطهای با مشکلات خانوادگی (طلاق ، مرگ و میر و..) هستند با این اختلال بیش از سایر کودکان مواجه اند.
عرب گل اظهار داشت: والدین این کودکان با ارجاع به مشاوره رفته رفته محیط های پرتنش را به سوی محیط های آرام سوق داده و در صورت نیاز و تشخیص پزشک معالج مداخله دارویی را در روند درمان لحاظ کنند.
وی گفت: تشویق کودکان در هنگام استقلال انجام کارهای سبک و نظارت از راه دور والدین با تایید همه جانبه کودک، کاهش جذابیت و سرگرمی محیط خانه در قیاس با مهدکودک و تهیه جوایز و افزایش جذابیت مهد کودک و مدارس کودک و... را از راهکارهای مفید در کاهش اختلال اضطراب کودکان نام برد.
عرب گل همچنین گفت: نحوه خداحافظی والدین از بچه ها باید عادی باشد نه دور از چشم آنها، والدین کودکان باید در بازه های زمانی کوتاه مدت با آشنایان پدر بزرگ و مادربزرگ و همسالان تنها باشند.
وی در پایان عوامل ژنتیک، عوامل زیستی، عوامل روانی اجتماعی عوامل رفتاری و... را از عوامل بروز اختلال اضطراب در کودکان عنوان کرد./ح