نارنگی دارای ویتامین های A ، B1 ، B2 ،C پروتئین ، چربی ، قند، حاوی مقدار زیادی فسفر، كلسیم می باشد.

به گزارش خبرنگارباشگاه خبرنگاران ارومیه این میوه خون را تصفیه و زیاد می كند.

به خاطر داشتن مقدار فسفر و كلسیم بالا، نارنگی یكی از میوه هایی است كه در تشكیل استخوان و اسكلت بدن موثر است.

حاوی مقدار زیادی منیزیم است و از این طریق در فعالیت عضلانی، دستگاه گوارش و سیستم عصبی موثر است.

سرد و تر ، مفرح قلب ،رافع خفقان، صفرا بر و فرونشاننده لهیب معده و كبد است .

نارنگی مسكن اعصاب است و برای كلیه بیماران مفید است .

اگر می خواهید شب راحت بخوابید چند دانه نارنگی بخورید .

::.خواص درمانی نارنگی.::

ميوه ي نارنگي كوچكتر از نارنج بوده و بسيار خوش طعم و گاه شيرين و گاه ترش و شيرين مي باشد.ميوه ي نارنگي رسيده، پوست لطيف و نرمي دارد كه به آساني از قسمت خوراكي ميوه جدا مي شود و بهترين نوع نارنگي، متعلق به ناحيه ي بم كرمان است. درخت نارنگي بوسيله ي كاشتن تخم بوجود مي آيد و به درخت نارنج نيز پيوند زده مي شود.

تركيبات غذايي_شيميايي نارنگي

آب،پروتئين،چربي،قند،كلسيم،آهن و ويتامينهاي( آ_A)،(ب1_B1)،(ب2_B2)،(ث_C) و (پ پ_pp).

(در يك عدد نارنگي به قطر 5 سانتي متر، 40 كيلو كالري ارزش انرژي زايي وجود دارد. )

خواص غذايي_دارويي نارنگي

_طبيعت نارنگي سرد و تر است.

_ميوه ي نارنگي بخاطر دارا بودن ويتامينهاي فوق مي تواند قسمتي از نيازهاي بدن به ويتامينها را تامين كند.

_نارنگي بعلت داشتن ويتامين ث مفرح قلب بوده و مي تواند اعمال قلب را تنظيم كند.

_ادرار آور خوبي است، از اين رو مي تواند سموم بدن را دفع كند.

_نارنگي مسكن خوبي براي سلسله اعصاب است.

_خوردن نارنگي به كساني كه دچار سر گيجه هستند توصيه مي شود.

_نارنگي، چسبندگي خون را معالجه مي كند، در نتيجه تصلب شرائين،ورم جدار وريد و سياه شدن شريان،فلج ناقص و آنژين را درمان مي كند.

_اين ميوه خون را تصفيه و زياد مي كند و رفع كننده ي خفقان است.

_حاوي مقدار زيادي منيزيم است و از اين طريق درفعاليت عضلاني، دستگاه گوارش و سيستم عصبي موثر است.

_فرونشاننده ي حرارت معده و كبد است.

_بخاطر داشتن ميزان فسفر و كلسيم بالا ، نارنگي يكي از ميوه هايي است كه در تشكيل استخوان و اسكلت بدن موثر است.

_اگر ميخواهيد شب، خواب راحتي داشته باشيد، يكي_دو ساعت قبل از خواب چند دانه نارنگي بخوريد.

_خوردن نارنگي مانند پرتقال بخاطر دار بودن ويتامين ث براي كليه ي بيماران مفيد است.

_سلامت و جواني را براي انسان پايدار مي سازد.

_از پوست آن اسانسي معطر مي سازند كه ضد عفوني كننده بوده و در ساختن ادكلن ها و مرهم هاي زخم بكار مي رود و نيز مي تواند ميكروبهاي مننژيت و حصبه را نابود كند.

_رگه تلخي كه در آن مزه مي شود يكي ديگر از محسناتش است زيرا اين تلخي مربوط است به يك ماده موثر كه اشتها را باز ميكند و به همين جهت است كه غذاشناسان توصيه مي كنند كه هميشه نارنگي را قبل از غذا مصرف ميل نماييد تا معده شما براي قبول و هضم آن آماده شود.

_نارنگي به خاطر داشتن فسفر زياد و ويتامينهاي فراوان، باعث تقويت حافظه و هوش مي شود.

_براي مبارزه با انگلهاي معده و روده ، بايستي مركبات را با با پوست له كنيد و بعد در شربت عسل خيس نموده ودر صافي بريزيد و با فشار ، شيره آن را گرفته و شب قبل از خواب بنوشيد.

_اين ميوه براي رفع بي اشتهايي و كاهش گرماي غريزي بدن نيز مفيد است.

_جوشانده ي برگ آن براي تصفيه ي خون بسيار مناسب است./س

برچسب ها: نارنگی ، ویتامین ، ارومیه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.