به گزارش خبرنگار حوزه سینما
باشگاه خبرنگاران؛
خسرو شکیبایی در 7 فروردین ماه سال 1329 در خیابان مولوی تهران به دنیا آمد در شناسنامه نامش "خسرو" است ولی خانواده و نزدیکان او را "محمود" صدا می کردند او در 19 سالگی برای اولین بار روی صحنه تئاتر رفت و بعد از مدتی با معرفی به "عباس جوانمرد" به صورت کاملاً حرفه ای بازیگر تئاتر شد.
او فارغ التحصیلان بازیگری دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران بود و فعالیت هنری خود را از سال 1342 با بازیگری تئاتر آغاز کرد، 5 سال بعد یعنی در سال 1347 وارد حرفه دوبلوری شد شکیبایی نخستین بار در سال 1353 در فیلم کوتاه و 16 میلیمتری "کتیبه" به کارگردانی "فریبرز صالح" مقابل دوربین رفت در سال 1361 در حالی که مشغول بازی در نمایش "شب بیست و یکم" بود مورد توجه "مسعود کیمیایی" قرار گرفت و با بازی در نقش کوتاهی در فیلم "خط قرمز" مسعود کیمیایی در سال 61 به سینما آمد و تا سال 1368 نقش آفرینی هایی کرد در فیلم های "دزد نویسنده" ، "ترن" و "رابطه" خوب ظاهر شد. اما بعد از بازی در فیلم "هامون"، "داریوش مهرجویی" در سال 68 نام "خسرو شکیبایی" بر سر زبان ها افتاد.
او برای بازی اش در همین فیلم از هشتمین جشنواره فیلم فجر سیمرغ بلورین را دریافت کرد. او دیگر نتوانست از جلد "هامون"بیرون بیاید و "حمید هامون" را در انواع و اقسام لباسها و تیپ های مختلف تکرار کرد. اما توانایی های انکار ناپذیرش را در چند فیلم به معرض نمای گذاشت.
بازی تأثیر گذار و در دو فضای کاملاً متفاوت در فیلم "کیمیا" و "کاغذ بی خط" هنوز هم در ذهن بسیاری از مخاطبان نقش بسته است. او برای بازی در فیلم کیمیا به کارگردانی "احمدرضا درویش" در سال 1373 بار دیگر برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول از سیزدهمین جشنواره فیلم فجر شد.
"حمید هامون" سومین سیمرغ خود را هم برای بازی در نقش "عادل مشرقی" فیلم سالاد فصل "فریدون جیرانی" گرفت.
از آخرین افتخارات شکیبایی هم دیپلم افتخار برای فیلم "اتوبوس شب" کیومرث پوراحمد بود.
این فقط نگاهی به سیمرغ های بلورین شکیبایی برای جشنواره فیلم فجر بود گرچه نباید فعالیت های این هنرمند را در عرصه دوبله آثار تلویزیونی تئاتر و گویندگی اش نادیده بگیریم.
آخرین بازی زنده یاد شکیبایی نقش آفرینی در فیلم سینمایی "دل شکسته" به کارگردانی "علی روئین تن" بود او ساعت 4 صبح روز جمعه 28 تیر ماه سال 87 در سن 64 سالگی در اثر عارضه قلبی در بیمارستان پارسیان تهران در گذشت.
گزارش از مهدیس مستعد
اگر خسرو را خوب می شناختید عنوان این مطلب را "پدیده ی تکرار نشدنی نمی گذاشتید ، که رسالتش عشق بود و تبلیغ عشق و عشق هیچ گاه تمام نمی شود و با اینکه همیشه تکرار می شود همیشه هم تازه است و در مشت تازه های غیر قابل پیش بینی ای دارد .
خسرو روزنه ای از عشق است