به گزارش باشگاه خبرنگاران خوزستان؛ محمدجواد بهتاش عنوانكرد: كشاورزان با وجود اين مشكلات و موانع به هر شكلي توانستهاند نهادههاي مورد نياز خود را تامين و كشت خود را انجام دهند اما بدون ترديد وقتي به سوي بازارهاي غيرواقعي و آزاد رفتند، قيمت نهادههاي مصرفي در بازار بسيار بالا رفته بود و اين امر موجب شد كه هزينه توليد كشاورزان افزايش يابد و در سطح زيركشت و ميزان توليد تاثير داشته باشد و از سوي ديگر بسياري از كشاورزان به دليل بالا بودن هزينههاي توليد نتوانستهاند اقدام به كشت و توليد كنند.
وي افزود: بدون شك اعتبارات مورد نياز بخش كشاورزي را بايد از درآمدهاي حاصل از توليدات كشاورزي تامين كرد و با توجه به عدم توانايي اين توليدكنندگان در تامين اعتبارات، بايد انتظار داشت توليدات كشاورزي سال آينده با كاهش سطح زيركشت، كاهش يابد.
اين كارشناس اقتصاد كشاورزي با اشاره به افزايش ارزش افزوده توليدات محصولات كشاورزي با وجود هزينههاي بالاي توليد، خاطرنشانكرد: افزايش هزينههاي توليد موجب شده تغيير عمدهاي در الگوي كشت ايجاد شود و كشاورزان نتوانستند سطح زيركشت و ميزان محصول را افزايش دهند.
بهتاش تصريحكرد: طرح هدفمندي يارانهها تاكنون بهطور كامل اجرا نشده و پيش از اجراي آن كشاورزان در انتظار اين بودند كه با اجراي اين طرح كمكي به كشاورزي شود اما تاكنون هيچگونه كمكي به اين بخش نشده است.
وي اظهارداشت: هدف اصلي طرح هدفمندي يارانهها، بخش كشاورزي بود، زيرا يك بخش كمتوان به لحاظ درآمدي است و چنانچه اين طرح بهدرستي و بهموقع اجرا نشود، بسياري از مشكلات بخش كشاورزي حل نخواهد شد و كشاورزان در آن حد توان مالي نيستند كه قادر به ثابت نگهداشتن توليد محصولات كشاورزي باشند.
بهتاش افزود: بعضي از بخشهاي توليد با توجه به چارچوب كاري كه دارند بايد بهگونهاي باشند كه بتوانند خود را از نظر مالي تامين كنند و توليد خود را ادامه دهند تا درآمدهاي غيرنفتي بيش از درآمدهاي نفتي شود و از وابستگي خود را به درآمدهاي نفتي كاهش دهيم.
وي بيانكرد: استفاده از درآمدهاي نفتي مناسب نيست، اما امري است كه سالها مورد توجه بوده، اين ميباشد كه از اين درآمدها استفاده درست شده يا نه؟ مشكل اساسي ما در درآمدهاي نفتي نيست، بلكه در استفاده صحيح از آن است. در چنين شرايطي بخشهايي مثل بخش كشاورزي صدمه ديدهاند و بنابراين بخش كشاورزي نتوانست مستقل شود و نميتواند با توليدات خود پاسخگوي عدم وابستگي به درآمدهاي نفتي باشد.
اين كارشناس اقتصاد كشاورزي با اشاره به استفاده از اقتصاد مقاومتي در شرايط فعلي، بيانكرد: اقتصاد مقاومتي يعني استفاده و بهرهوري بهينه از منابع موجود است؛ بهطوري كه سعي شود ميزان ضايعات و خسارات را كاهش دهيم و تا جايي كه ميتوان علم، دانش و پژوهش را در تفكرات خود بهكار گيريم كه بازدهي مطلوبي داشته باشد. به عبارت ديگر متناسب با امكاناتي كه داريم شرايط را براي خودمان مهيا سازيم.
بهتاش اظهاركرد: درست است اقتصاد مقاومتي در حال اجرا است اما چطور اجرا شدن آن مهم است. آيا مفهوم اقتصاد مقاومتي كه همان استفاده بهينه از منابع موجود است، با توجه به اينكه به خود متكي باشيم، به آن اعتقاد داريم يا نه؟/س