به گزارش گروه علمي باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا، دكتر علیرضا فيروز با بیان این مطلب اظهار داشت: طول عمر و گذر زمان، تغييراتي را در پوست صورت ايجاد ميكند كه مهمترين آنها افتادگي پوست، پيدايش چين و چروك، لكهاي تيره يا قهوهايرنگ، ايجاد فرورفتگيهاي متعدد و تغييرات عروقي است. در واقع سلولهاي پوست مانند ساير سلولهاي بدن پير ميشوند.
وی افزود: اواخر دهه سوم زندگي، زماني است كه پوست شروع به تحليل ميكند و چروكهايي روي آن ظاهر ميشود. در اين ميان عواملي ميتواند روند پيري را در آن تسريع و بر زيبايي و تازگي آن اثر بگذارد.
عضو هيأت علمي دانشگاه علوم پزشكي تهران تصریح کرد: چنانچه از پوست مراقبت نشود، به مرور زمان عميق و موجب ضايعات شاخي و زبري در سطح آن ايجاد ميشود. از عوامل ديگر پيري پوست مصرف دخانيات و نداشتن استراحت كافي است. در درازمدت و سنين بالا، عوارض پوستي حتي ميتواند به سرطان تبديل شود.
وی يادآور شد: براي از بين بردن چين و چروكهاي پوست، پيشگيري بهتر از درمان است راههاي پيشگيري بسيار ساده است. البته اين اقدامات را بايد از سنين كودكي شروع كنيم. محافظت در مقابل نور آفتاب با روشهاي مختلفي چون استفاده از كرم ضدآفتاب، گذاشتن كلاه يا استفاده از سايهبان ممكن است.
دکتر فیروز اضافه کرد: مسأله ديگر تغذيه پوست است؛ با نوشيدن مايعات زياد، ميوه و سبزي ميتوان از پيري آن جلوگيري كرد.
وی خاطرنشان شد: براي شادابسازي پوست بايد از روشهاي مختلف، زير نظر پزشك متخصص بهره گرفت تا با در نظر گرفتن نوع پوست، بهترين پيشنهاد به شما داده شود./ع2