قائم مقام صندوق توسعه ملی کشور گفت: موجودی صندوق توسعه ملی کشور 45 میلیارد دلار ورودی است، که این عدد بسیار رقم خوبی است و 30 میلیارد دلار آن قرارداد با بانک‌ها است.

به گزارش گروه استان هاي باشگاه خبرنگاران ، محمد قاسم حسینی در جلسه شورای برنامه‌ریزی استان اصفهان اظهار کرد: شرایط کشور به لحاظ تحریم مالی زیاد و متفاوت است، اما بحث تأمین مالی خیلی مهم است، چرا که سه سال است که کشور با تأمین مالی خارجی مشکل دارد.

وی با بیان اینکه مشکلات در سال جاری بیشتر شده است، افزود: قرار بود بخش بسیار سودآور نفت و نیز سایر بخش‌ها 45 میلیارد دلار فاینانس بگیرد که با توجه به اینکه زیر فشار تحریم‌ها  بودیم هیچ فاینانسی را نتوانستیم بگیریم.

قائم مقام صندوق توسعه ملی کشور تصریح کرد: با وجود فشارهای کشور آمریکا نیز بسیاری از کشورها از جمله چین نتوانست به تعهدات خود عمل کنند و ما مجبور به استفاده از سرمایه داخلی از کشور خود در این شرایط هستیم.

وی ادامه  داد: در این شرایط مدیریت منابع بسیار مهم و البته بسیار سخت است، اما وضعیت کنونی خاص است، چنان که اگر در یک دید خوش‌بینانه نگاه کنیم حداقل چهار سال طول می‌کشد که دوباره این تحریم‌ها کاهش  پیدا کند.

حسینی در ادامه با اشاره به صندوق توسعه ملی کشور گفت: آنچه به صندوق توسعه ملی می‌توان کمک کرد، از منابع بانک مرکزی است و ما اعتقاد داریم که ایران در شرایط تنگنا و بحرانی بسیار بهتر عمل می‌کند.

وی با اشاره به بحث اقتصاد مقاومتی گفت: اقتصاد مقاومتی مشخصاتی دارد، که مدیریت مصرف و تقاضا بهترین آن است و در شرایط تحریم‌ها باید برخی کارها بسته و منابع مدیریت و تقاضاها کنترل شود.

قائم مقام صندوق توسعه ملی کشور افزود: در برخی از واحدهای تولیدی اکنون تقاضای کاذب ایجاد شده است.

وی با بیان اینکه در صندوق توسعه ملی 60 صندوق در حال فعالیت هستند، گفت: اساسنامه صندوق توسعه ملی ایران هیچ شباهتی به صندوق‌های توسعه در سایر کشورها ندارد، چرا که در سایر کشورها هیئت مدیره صندوق تمام اختیارات و سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی را در دست دارد.

حسینی اضافه کرد: در کشور ما صندوق توسعه ملی یک سری مشکلات دارد که از مسیری عبور می‌کند که خیلی کارا نیست و این در حالی است که یک سری باید فقط به کار این صندوق توسعه ملی بپردازند.

وی ادامه  داد: موجودی صندوق توسعه ملی کشور 45 میلیارد دلار ورودی است، که این عدد بسیار رقم خوبی است و 30 میلیارد دلار آن قراردادهای بانکی و 20 میلیارد دلار مفقودی است.

قائم مقام صندوق توسعه ملی کشور تصریح کرد: 400 پروژه بزرگ در کشور در حال اجرا است که برای این پروژه‌ها از این صندوق بودجه گذاری شده است.

وی اضافه کرد: البته برخی از روسای بانک‌های استان‌ها نیز با توجه به نقص موجود در فرایند این صندوق دچار سر درگمی هستند، اما نمی‌توانند برای تأمین اعتبار خود برای این صندوق شرطی قائل شوند، چرا که خود صندوق در مورد تخصیص اعتبارت تصمیم گیری و آنها فقط عامل این صندوق هستند./ج1

برچسب ها: توسعه ملی ، صندوق ، تحریم
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.