به گزارش باشگاه خبرنگاران اراک با درنظرگرفتن این آمار، پیش می شود بروز سرطان تا کمتر از 20 سال آینده تا 90 درصد افزایش یابد.
پیشگیری مهمترین و با صرفه ترین روش مقابله با سرطان است به طوری که براساس آمار سازمان بهداشت جهانی با زندگی سالم، تغذیه صحیح، فعالیت بدنی مناسب و همراه با پیشگیری از سایر بیماری های غیرواگیر مانند دیابت و بیماری های قلبی عروقی می توان از 40 درصد موارد ابتلا به سرطان جلوگیری کرد.
شیوع بیماری های مزمن ازجمله سرطان با توسعه اقتصادی و اجتماعی جامعه رابطه معکوس دارد. بیش از 70 درصد تمام مرگ و میر ناشی از سرطان در کشورهایی با درآمد کم و متوسط رخ می دهد که در این کشورها، منابع در دسترس برای پیشگیری، تشخیص و درمان سرطان بسیار محدود است.
عوامل مربوط به محیط زیست شامل فضای فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیک اطراف انسان، عامل حدود 23 درصد موارد مرگ و میر پیش از موقع در انسان و یک پنجم موارد بروز سرطان است. همچنین بیش از 40 عامل سرطان زای شغلی تاکنون شناسایی شده است.
نظام بهداشتی و سلامت به تنهایی و بدون همکاری سایر نهادهای موثر در پیشگیری از سرطان قادر به رسیدن به نتیجه مطلوب نخواهد بود. دستیابی به نتیجه مطلوب در زمینه کنترل سرطان مستلزم تعهد همه جانبه و مشارکت تمامی سازمان های مرتبط است.
نخستین همایش سرطان و پیشگیری در آستانه هفته مبارزه با سرطان با حضور مسوولان و جمعی از کارشناسان هفتم و هشتم بهمن ماه امسال در مرکز همایش های بین المللی صدا و
سیما برگزار می شود.
در این همایش عوامل محیطی سرطان زا، تغذیه و تعادل انرژی بدن انسان، ژنتیک، سرطان و پیشگیری، دخانیات و سرطان، کاربرد دارو و ترکیبات شیمیایی در پیشگیری سرطان، چشم اندازهای پیشگیری از سرطان و نقش غربالگری و تشخیص زودرس در پیشگیری از سرطان مورد بحث و بررسی قرار می گیرد./س