به گزارش
گروه علمی باشگاه خبرنگاران به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی دانشگاه آزاد اسلامی، نهمین گردهمایی سراسری دو روزه معاونین و مدیران پژوهش و فناوری دانشگاه های آزاد اسلامی کشور ب ا محوریت نقش تحقیقات در پیشبرد علمی کشور به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی بندرعباس برگزارشد .
در این مراسم پس از گزارش مختصر دکتر باقری رییس دانشگاه آزاد اسلامی بندرعباس پیرامون سرعت تحولات این مجموعه بزرگ آموزش عالی در هرمزگان و برخورداری از 11 هزاردانشجو و همچنین تربیت 23 هزاردانشجو، معاون پژوهش و فن آوری وزارت علوم تحقیقات و فن آوری به ایراد سخن پرداخت و با اشاره به توانمندی ویژه دانشگاه آزاد اسلامی، گفت : از مجموع 5/4 میلیون دانشجو در حال تحصیل یک و نیم میلیون نفرآنها دردانشگاه آزاد اسلامی تحصیل می کنند .
دکتر ˈ محمد مهدی نژاد نوری ˈ افزود : این دانشگاه با استفاده از این ظرفیت خود قادر به ایجاد مراکز کارآفرینی ملی است که در توسعه کشور نقش راهبردی دارد .
معاون وزیر علوم همچنین تاکید کرد : دانشگاه ها و به خصوص دانشگاه آزاد اسلامی با داشتن چنین محیطی و تلفیق علم و عمل توان ایجاد انواع ابتکارات و نوآوری ها را خواهند داشت .
وی ادامه داد : بدون احتساب دانشگاه پیام نور و علمی کاربردی تنها 16 درصد دانشجویان در دانشگاه های دولتی مشغول به تحصیل هستند که این مهم بیانگر نقش ویژه دانشگاه آزاد اسلامی در توسعه آموزش عالی کشور است .
معاون پژوهش و فن آوری دانشگاه آزاد اسلامی نیز گفت : تحریم های دشمنان باعث ایجاد زمینه های تحقیقاتی جدیدی برای رفع نیاز های جامعه توسط پژوهشگران شده است .
در ادامه این مراسم، دکتر عبدالله افشار با تاکید بر اهمیت گسترش ارتباط میان صنعت و دانشگاه تاکید کرد : می توان از توانمندی ها و ظرفیت های این دو بخش در راستای کیفی کردن پژوهش های دانشگاه و رفع نیاز های جامعه استفاده کرد .
وی افزود : این دو حوزه با گسترش ارتباط ،میان خود قادر به رفع نیازهای دوجانبه خواهند بود .
دانشگاه آزاد اسلامی اقدام به شناسایی توانمندی های واحدها و مراکز خود برای استفاده مفید و موثر از آنها کرده است .
افشار خاطر نشان کرد : چشم اندازهای دانشگاه شامل تشویق و حمایت از پژوهشگران در جهت اجرای طرح های پژوهشی تقاضا محور، انعقاد تفاهم نامه های پژوهشی با نهاد های مختلف، تنوع بخشی به درآمدهای دانشگاه و کاستن از نقش شهریه دانشجویان در تامین نیازهای خود، تاسیس قطب های پژوهشی تخصصی در واحدها و ساماندهی به مجله ها و نشریات دانشگاه است .
وی سایر برنامه های دانشگاه آزاد اسلامی را در برگیرنده هدفمندسازی وساماندهی به مسابقه ها و جشنواره های دانشگاه، ساماندهی و تهیه تجهیزات پژوهشی و آزمایشگاهی مراکز و واحد ها، برگزاری گردهمایی های استانی، ملی و بین المللی و همچنین افزایش کیفیت کتابخانه های دیجیتالی دانشگاه اعلام کرد .
استاندار هرمزگان نیز در این مراسم گفت : چنانچه مسئولان دانشگاهی خواهان تبدیل علم به ثروت در دانشگاه ها هستند، هرمزگان از ظرفیت ها و قابلیت های بی نظیر مانند صنایع و معادن مختلف، آب های خلیج فارس و جزایر متعدد برخوردار است که می توان بهترین استفاده ها را در این امر از آن ها برد .
ابراهیم عزیزی افزود : امروز بدون شک مبدا علم آرمان خواهی و آرمان گرایی در کشور اسلامی ایران دانشگاه است و رسیدن به هدف گذاری های نظام مبتنی بر دین باید ازاین مجموعه نشات بگیرد .
وی علم را پایه عزت و استقلال کشور عنوان کرد و گفت : امروز که همه قدرت های استکباری برای جلوه دادن ناکارآمدی نظام اسلامی ایران گرد هم آمده اند مگر می شود بدون علم به استقلال همه جانبه رسیدن و قطعا دانش در نظام اسلامی ما دارای جایگاهی خاص است .
امام جمعه بندرعباس نیز گفت : چنانچه جایگاه آسیب دیده تحقیق ترمیم شود می توان با تکیه بر پژوهش،رونق جامعه در حوزه های مختلف را تضمین کرد .
آیت الله غلامعلی نعیم آبادی خاستگاه و هدف اصلی دانشگاه را تربیت انسان های نخبه، متخصص، متدین و مدیر دانست و اظهار داشت : اگر محیط های آموزشی از آموزش و پرورش تا دانشگاه انسان های با نشاط،خودباور دیندار و کارآفرین تربیت کنند سریعتر به اهداف بزرگ انقلاب اسلامی دست خواهیم یافت./ح