نه گفتن، همان مصونیتی است که با در نظر گرفتن عواقب و سرانجام آینده نگری یک عمل سنجیده می شود.

به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران، بخشی از معیارهای رفتاری افراد جامعه بر عنصر پذیرش یک عمل منطبق است که محوریت آن معیار عقل و معیار شرع و عرف است پاسخ یا واکنش در نوع برخورد با خواسته ها و عملکردهای دیگران، سنجیده شدن پایان کار با ملاک عقلانی و عرفی فرد را دچار پشیمانی نکرده و منجر به قبول پذیرش خواسته های دیگران بدون تفکر نخواهد بود اگر درست و منطقی اعمال شود.
کاظم بازافکن روانشناس و محقق در امور تربیتی خانواده در این خصوص گفت: هر فردی در زندگی شخصی فردی و اجتماعی باید تلاش کند آن موارد و مسائلی را که به عنوان معیار رفتار، تلقی می شود برای شخصیت خود اساس و پایه اخلاقی قرار دهد.
وی با اشاره به اینکه آموزش مهارت ها در خانواده حائز اهمیت است اظهار داشت: اندیشیدن به نوع عمل و درخواست و تقاضای افراد و نه گفتن به نوع مقصود آنان چیزی نیست که آنی و بدون بهره از زمان به وجود بیاید.
درواقع این فرآیندی است که آموزش و یادگیری آن از زمان کودکی باید در خانواده درونی شده و کودک تحت تعلیم و تربیت شیوه های مهار تنهایی که در تنهایی آینده و اداره آن بسیار موثر و مفید خواهد بود واقع شود و قدرت اعمال آن را در برخورد با رویدادهای زندگی اش به اجرا درآورد.
بازافکن افزود: کودکان و نوجوانانی که با عدم یادگیری مهارت نه گفتن به خواسته های منفی دیگران نمی توانند نه بگویند و از قبول کردن آن سرباز بزنند ناکامی های جوانی و افتادن در خطرات و معضلات روحی و روانی-ذهنی و همچنین اجتماعی و فرهنگی برای آنان بیشتر خواهد بود که تنها حاصل وجود ضعف، عدم اعتماد به نفس، جسارت در عدم پذیرش درخواست های نامعقول دیگران است.
بازافکن خاطر نشان کرد: قرار گرفتن فرزندان در راستای مهارت های تعلیمی، آموزشی و سنجیدن و سازگاری آن با طبع و سلیقه عرفی شرعی و آینده نگری و همچنین در نظر آوردن عواقب پایان و نهایت یک عمل فرد را به راحتی در نه گفتن به دیگران راغب می نماید.
و در نهایت آموختن مهارت های زندگی همیشه کودکان و نوجوانان و جوانان را در انتخاب صحیح یاری خواهد کرد و کمک رسان آنها در مردد بودن بر سر دو راهی هاست./ز
برچسب ها: مصونیت ، آسیب ، مهارت
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار