محمدرضا حزبئي در گفتگوي اختصاصي با
خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران اظهار داشت: پرورش و تكثير آبزيان زينتي پتانسيل بسيار بالايي در تجارت، اشتغال و سودآوري دارد اما متاسفانه به دليل اهميت تغذيه اي ماهيان گرم آبي و سردآبي، از ديد مسئولان مغفول مانده است.
وي ادامه داد: هر 50 هزار قطعه از آبزيان زينتي زمينه اشتغال 15 نفر را به طور مستقيم و غير مستقيم فراهم مي كند.
رييس سازمان دامپزشكي استان تهران با بيان اينكه 160 كشور در دنيا در صنعت آبزيان زينتي فعال هستند، افزود: اصفهان و تهران مراكز عمده توليد و صادرات اين آبزيان در كشور هستند.
حزبئي با اشاره به صادرات 300هزار قطعه از آبزيان زينتي ادامه داد: سهم كشور از تجارت 15ميليارد دلاري ماهيان زينتي در دنيا با وجود پتانسيل بالاي اين صنعت بسيار اندك است.
وي اظهار داشت: آبزيان زينتي توليد داخل به كشورهاي عراق، افغانستان و پاكستان صادر مي شود كه در سال 88 براي كشور 50ميليون دلار ارزآوري داشت و اميدواريم با ايجاد بسترهاي لازم اين تجارت با ارزش افزوده بسيار بالا، گسترش يابد.
رييس سازمان دامپزشكي استان تهران عنوان كرد: در حال حاضر ماهيان زينتي به سه طريق ماهي مولد، تخم چشم زده و بچه ماهي وارد كشور مي شوند.
حزبئي در رابطه با قوانين جهاني قرنطينه اي در صنعت آبزي پروري افزود: در كشور از ورود ماهيان مهاجم كه در زيست ماهيان ديگر اختلال ايجاد مي كنند، ممانعت مي شود و همچنين ماهيان مجاز نيز بعد از ورود مورد كنترل قرار مي گيرند.
وي اضافه كرد: با برگزاري سمينارها و نمايشگاه هاي متنوع سعي داريم تا از اين بخش تجاري استفاده بيشتري ببريم.
رييس سازمان دامپزشكي استان تهران گفت: وجود آكواريوم ها در منازل، ادارات و مكان هاي عمومي نشاندهنده علاقه افراد به نگهداري از ماهيان زينتي است اما به دليل كمي اطلاعات توجه لازم به نكات بهداشتي و شيوه نگهداري نمي شود.