معاون جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت : تنها محصولی که در بخش کشاورزی افزایش قیمت نداشته، محصول چغندر قند بوده است و در این صورت، این محصول دیگر کشت نمی‌شود و شاهد واردات دو میلیون تن شکر به کشور خواهیم بود.



به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مشهد ، حسن ساربان با اشاره به کمبود چغندر قند در کشور اظهار داشت: کمبود چغندر قند در کشور سبب بروز مشکل جدی در تأمین شکر مورد نیاز مردم می‌شود.

وی با اشاره به افزایش قیمت محصولات کشاورزی در سطح کشور ادامه داد: متأسفانه تمام نگاه‌ها به محصولات کشاورزی نگاه اقتصادی شده است و برخی از دلالان و حتی کشاورزان با افزایش برخی از محصولات کشاورزی که آبروی کشور برای صادرات است، منافع ملی را به خطر می‌اندازند.

وی خاطرنشان کرد: تنها محصولی که در بخش کشاورزی افزایش قیمت نداشته، محصول چغندر قند بوده و اگر به همین سمت برویم، این محصول دیگر کشت نمی‌شود و این امر موجب واردات دو میلیون تن شکر در آینده به کشور می‌شود.

ساربان با اشاره به مشکلات کشاورزان در بخش مکانیزه کردن ماشین‌آلات کشاورزی یادآور شد: بسته حمایتی برای حل این مشکل پیش‌بینی شده است که به خاطر نبود اعتبار این امر تحقق نیافته است.

وی با اشاره به تغییر الگوی مکانیزاسیون در امر کشاورزی گفت: استفاده از طرح کشاورزی کم خاک‌ورزی با تشکیل شرکت‌های مکانیزاسیون محلی باعث می‌شود با هزینه کمتر و با استفاده از دستگاه‌های پیشرفته‌تر تولیدات را افزایش دهیم.

وی با اشاره به تأکید وزارت جهاد کشاورزی در بهبود عملکرد مزارع کشاورزان اظهارداشت: بهترین روش برای آبیاری مزارع کشاورزی آبیاری قطره‌ای است که باعث افزایش راندمان کشت کشاورزان و صرفه‌جویی زیادی در مصرف این ماده مهم حیات می‌شود.

وی ابراز داشت: در بخش خاک هم کارشناسان ما برای آزمایش خاک این آمادگی را دارند که از خاک زمین و منطقه که کشاورز معرفی می کند، نمونه‌برداری کند.

این مسئول با اشاره به پروژه بزرگ کاشت چغندر قند در فصل پاییز اذعان داشت: این طرح در نقاط مختلف استان خراسان رضوی آزمایش شده است و با توجه به فصل پرآب پاییز، محصول چغندر قند دارای عیار و راندمان خوبی برای کشاورزان است که هنوز شرکت و یا کارخانه‌ای به طور جدی وارد این بخش نشده است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان خراسان رضوی با تأکید بر ورود به این بخش ، کاشت چغندر قند را بهترین شیوه همکاری بین کشاورزان و کارخانه دانست و اضافه کرد: کشاورزان با کاشت این محصول می‌توانند کمک بزرگی در مدیریت اقتصادی کشور به دولت و نظام کنند.

وی در ارتباط با سئوال یکی از کشاورزان در ارتباط با صندوق بیمه محصولات کشاورزی عنوان کرد: اگر در امر پرداخت خسارت، کشاورزانی که بیمه شده‌اند، مدت زمان طولانی طی می‌شود به دلیل این است که هزینه‌ها و بودجه مربوطه به ما دیر می‌رسد و دست ما خالی می‌ماند، اما تمام تلاش ما این است که این مشکل را هم رفع کنیم.


برچسب ها: معاون ، سازمان ، جهاد
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.