به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک ، البته گاهي نوزادان پس از تولد دچار مشكلات پوستي خاصي ميشوند كه والدين را هم نگران ميكند، اما متخصصان ميگويند بعضي از اين مسائل طبيعي است و جاي نگراني ندارد.در اين ميان خيليها هم به اشتباه تصميم ميگيرند كودك را زياد به حمام نبرند تا مبادا آب، پوست لطيفش را خراب كند، اما اينجاست كه فاصله زياد حمامهاي نوزاد، موجب عرقسوز شدن و ايجاد ديگر مشكلات پوستي ميشود.
پس اين والدين با چنين كاري نهتنها به هدفشان نرسيدهاند، بلكه بعكس پوست لطيف فرزندشان هم دچار مشكل شده است.مسلماً به دليل شرايط خاصي كه پوست نوزادان و كودكان دارد و اين كه پوست آنها نازكتر از پوست بزرگسالان است، دستهاي از مشكلات پوستي براي آن سنين مشخصتر از ساير گروههاي سني بروز خواهد كرد.
زماني كه يك نوزاد متولد ميشود، شايد به طور طبيعي دچار ضايعات پوستي خاصي باشد. به عنوان نمونه دانههاي چركي كه ممكن است از روز سوم تا پنجم پس از تولد روي صورت و تن نوزاد ايجاد شود و مشكل مهمي نيز به حساب نميآيد از جمله اين علائم است. والدين بايد بدانند اين ضايعات خوشخيم بوده و خودشان هم پس از گذشت چند روز بهبود مييابد.
چنين تغييرات فيزيولوژيكي در پوست نوزادان ممكن است براي درصدي از بچهها به طور طبيعي اتفاق بيفتد، اما نكته مهم كه بايد مورد توجه قرار گيرد، اين است كه چنين شرايطي بيماري يا مشكل جدي محسوب نميشود و اغلب گذراست.
گاهي ممكن است جوشهايي مانند آكنه يا جوش غرور جواني روي صورت نوزاد هم وجود داشته باشد كه به گفته دكتر احساني، اين ضايعات به دليل اثرات هورمونهاي مادر روي صورت نوزاد ايجاد ميشود. البته اين جوشها هم خوشخيم است و اهميتي ندارد. در ضمن نبايد نگران درمان آنها هم باشيد، چراكه ظرف چند روز برطرف ميشود.
وجود آكنه در دوران نوزادي دليل مناسبي براي وجود آكنه در دوران بزرگسالي نيست و نبايد نگران اين موضوع باشيد.وقتي متخصصان ميگويند پوست كودكان لطيف و نازك است و وقتي همه قبول دارند پوست نوزادان از برگ گل هم حساستر است، شايد مشكلات آنها هم بيشتر از بزرگسالان باشد.
احتمال بروز حساسيتهاي پوستي براي نوزادان، شيرخواران و كودكان به دليل شرايط خاصي كه پوست آنها دارد، ممكن است بيشتر از بقيه باشد،بعضي از نوزادان و بخصوص كودكان واكنشهاي گزش خيلي شديد و خاصي دارند. به عنوان مثال هنگامي كه حشرهاي كودك را ميگزد، بعضي بچهها ممكن است دچار واكنشهاي بسيار زيادي شده و تاولها و ضايعات التهابي قرمز و شديدي روي پوستشان ايجاد شود.
اگزمايي به نام اگزماي سرشتي نيز وجود دارد كه ميان بچهها نسبت به بزرگسالان شايعتر است. بچههايي كه دچار اين مشكل هستند، ابتدا لپهايشان با علائمي مانند قرمزي، خارش، التهاب و پوستهريزي روبهرو ميشود و پس از آن روي پوست بدن و اندامها علائم به صورت التهاب، قرمزي و پوستهريزي خودش را نشان ميدهد.
اين بچهها اغلب بيقرار هستند و احساس خارش دارند. خشكي هوا نيز خشكي پوست آنها را تشديد كرده و در نتيجه ضايعات بدتر خواهد شد. همچنين اين مشكل ممكن است چند سال ادامه داشته باشد.اين ضايعات با درمانهاي مناسب ميتواند بهتر شود، ولي احتمال تكرار و عود مجدد آنها بسيار زياد است.
ديگر مشكلات شايع دوران كودكي، بچهها به دليل اين كه ايمني بدنشان كمتر از بزرگسالان است، بيشتر از ديگران مستعد ابتلا به بعضي از بيماريهاي ويروسي مانند زگيل هستند.
البته بتدريج با افزايش سن و در حدود 15 تا 16 سالگي، پوست به شرايط طبيعي يك فرد بالغ خواهد رسيد بنابراين براي درمان مشكلات پوستي هم معمولا كودكان زير 12 سال را در دوران كودكي به حساب ميآورند و درمانهاي لازم براي آن سنين را انجام ميدهند.
بعضي از مادرها نگرانند و براي اين كه پوست لطيف فرزندشان خراب نشود، او را خيلي كم به حمام ميبرند. گروهي هم اينقدر زياد كودك را حمام ميكنند كه مبادا پوستش عرقسوز شود. اما نه كار اين گروه درست است و نه شيوهاي كه گروه دوم در پيش گرفتهاند.
يكي از مشكلات شايع دوران نوزادي «ميلاريا» يا عرقسوز شدن است. در واقع با توجه به نازكي پوست نوزادان، بخارشدن آب هم براي آنها بيشتر اتفاق افتاده و در نتيجه ريسك كمآبي افزايش مييابد. همچنين چون بچهها را معمولاً خيلي ميپوشانند تا سرما نخورند، ممكن است به دليل تعريق زياد حتي در فصل زمستان هم در ناحيههايي از پوست مانند زير گردن كودك عرقسوز شود./س