واکسن هپاتیت B، احتمال ابتلا به سرطان کبد را در کشور تا 60 درصد کاهش می‌دهد، این در حالی است که سرطان کبد به عنوان یکی از سرطان‌های کشنده در کل دنیا و از جمله کشور ما شناخته شده است.

به گزارش باشگاه خبرنگاران اراک امروزه عفونتها به عنوان یکی از علل بروز برخی سرطانها شناخته شده که ویروس های پاپیلوم انسانی (HPV)، هلیکوبکتر پیلوری و ویروس هپاتیت B و C از جمله این عفونتهاست.

9/1 میلیون مورد سرطانها مربوط به سرطانهای گردن رحم، روده و کبد است که منشا عفونی دارند و بیشتر این سرطانها در کشورهای در حال توسعه که راه های پیشگیری را در دسترس ندارند، اتفاق می‌افتد.

واکسن هپاتیت B اولین واکسن کشف شده ضد سرطان و واکسن پاپیلوم انسانی که به منظور جلوگیری از ابتلا به سرطان دهانه رحم به کار می رود، دومین واکسن کشف شده ضد سرطان در دنیاست.

بالاترین میزان ابتلا به سرطان از طریق بیماری عفونی در میان زنان، سرطان دهانه رحم و در مردان سرطان کبد و روده است که واکسیناسیون به عنوان یک روش مهم و موثر برای پیشگیری از عفونت های ویروسی می تواند، باعث پیشگیری از این سرطان شود.

در دهه اخیر، واکسیناسیون علیه بیماری ویروس پاپیلوم انسانی و ویروس هپاتیت و پروستات پیشرفته با هدف پیشگیری از سرطان ها در دنیا ساخته شده است.

بیش از 80 درصد سرطان های کبد به دلیل ابتلا به هپاتیت B و C است. سرطان کبد پنجمین علت شایع ابتلا به سرطان در میان مردان و هشتمین علت شایع ابتلا در زنان است.

از سال 1372 در ایران، کلیه نوزادان به هنگام تولد علیه ویروس هپاتیت B واکسینه شده‌اند و امید می‌رودبعد از چهار دهه آینده، هیچ فردی در کشور به علت ابتلا به هپاتیت B دچار سرطان کبد نشود./س

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.