باراک اوباما طي چهار سال آينده در دوره دوم رياست جمهوري اش چالشهاي زيادي در پيش رو خواهد داشت.

به گزارش سرويس بين‌ الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از شبکه تلويزيوني يورونيوز، اوباما در شب پيروزي دوباره اش در انتخابات رياست جمهوري آمريکا، اولويتهاي برنامه هايش را اجراي وعده هاي انتخاباتي خود اعلام کرده بود هر چند برخي از اين وعده ها به سال 2008 مربوط مي شود. 

اوباما گفته بود: طي هفته ها و ماههاي آينده بي صبرانه در انتظار همکاري با هر دو حزب براي حل چالشهاي پيش رو هستم و من به منظور حل آنها مي خواهم با مسئولان هر دو حزب گفتگو کنم. اين چالشها عبارتند از کاهش کسري بودجه، اصلاح قوانين مالياتي، سيستم مهاجرت و رفع وابستگي به نفت خارج. بايد کارهاي زيادي انجام دهيم.

باراک اوباما وعده داده بود ماليات ثروتمندان را افزايش دهد و موفق شد جمهوريخواهان را در اين زمينه متقاعد کند. اما جمهوريخواهان و دموکراتها مجبورند تا پايان ماه مارس بر سر افزايش سقف بدهي و کاهش هزينه هاي دولت فدرال به توافق برسند. به گفته تحليلگران هنوز اوباما در اين زمينه راه دشواري در پيش رو دارد.

توماس مان تحليلگر موسسه بروکينگز گفت: در حال حاضر که ديدگاههاي دو حزب فاصله زيادي با يکديگر دارد، فکر  نمي کنم که اوباما داراي سرمايه سياسي باشد. پس از پيروزي اوباما در انتخابات سال 2008، او تصور مي کرد سرمايه سياسي بزرگي به دست آورده است اما  ديديم که جمهوريخواهان هيچ احترامي براي اين سرمايه سياسي قائل نشده اند. آنها با هر کاري که اوباما تلاش کرد انجام دهد مخالفت کردند. بنابراين انتظار نمي رود جمهوريخواهان اين بار هم با اوباما همکاري کنند.
 
در سال 2011 هنگامي که بحران  بودجه بالا گرفته بود اوباما با دعوت از جان بينر رئيس مجلس نمايندگان به بازي گلف سعي کرد خود را به جمهوري خواهان نزديک کند اما اين تلاش بي حاصل بود. اما هنگامي که اوباما به بهانه عدم معاشرت با ديگران مورد انتقاد قرار گرفته بود، به طنز  از خود چنين  دفاع کرد: من بينر را دوست دارم و هنگامي که با هم گلف بازي کرديم خيلي به ما خوش گذشت، اما اين باعث توافق در سال 2011  نشد. هنگامي که من اينجا در پيک نيک کنگره هستم، نمايندگان با خانواده هايشان مي آيند و عکس مي گيرند و من و ميشل رفتار خوبي با آنها داريم و خيلي هم به ما خوش مي گذرد. اما اين مانع انتقاد شديد آنها در کنگره  از من نمي شود و مرا به ولخرجي زياد متهم مي کنند.

اين درحالي است که اوباما اعلام کرد در دوره دوم رياست جمهوري اش وقت بيشتري براي معاشرت با ديگران خواهد داشت زيرا دخترانش بزرگتر شده اند و  نمي خواهند تمام وقتشان را با پدرشان بگذرانند.

يان ميلهايزر از صندوق پيشرفت براي آمريکا  وتحليلگر سياسي آمريکايي درباره وعده هاي اوباما  و چشم اندازهاي واقعي پيش روي رئيس جمهور آمريکا گفت دو موضوع در برنامه هاي او اهميت زيادي خواهد داشت که به بحث اسلحه و مهاجرت مربوط مي شود.

او قصد دارد اين مسائل را حل و فصل کند اما مجلس نمايندگان درگير تاکتيکهاي خطرناکي است. براي مثال آنها اوباما را تهديد کرده اند که چنانچه سريعا حقوق و مزاياي افراد مسن،  فقرا و ساير گروههايي را که به کمک مالي نياز دارند، کاهش ندهد، وضعيتي ايجاد مي کنند که دولت از تعهدات مالي اش باز بماند. بنابراين متاسفانه اوباما مجبور مي  شود با آنها رو در رو شود و بايد راهي براي خنثي کردن نقشه آنها پيدا شود.

وي درباره  قانون حمل سلاح گفت ديوان عالي آمريکا به تازگي با تفسير اصلاحيه قانون اساسي آمريکا بر حق مالکيت شخصي اسلحه تاکيدکرده است. به نظر من باورهاي غلط درباره اين اصلاحيه از واقعيت آن  فراتر رفته است. اگر شما به راي ديوان عالي توجه کنيد متوجه خواهيد شد راه را براي بسياري از قوانين محدود کننده باز گذاشته است اين در حالي است که راي را يکي از محافظه کار ترين قضات ديوان عالي صادر کرده است.  بنابر اين رئيس جمهور و کنگره راههاي زيادي براي تدوين قوانين حمل و نگهداري سلاح خواهند داشت.

وي درباره تلاشهاي اقتصادي اوباما همزمان با خطر سقوط در پرتگاه مالي گفت: جدال بزرگ بعدي در ماه فوريه و زماني خواهد بود که کنگره مجبور شود لايحه اي را به تصويب برساند. اين لايحه اي عادي است که طي سالها بارها و بارها بدون هيچ بحثي تصويب شده است و اگر اين لايحه تصويب نشود، آمريکا براي بازپرداخت بدهي هاي خود دچار مشکل خواهد شد و در نتيجه عواقب فاجعه باري براي اقتصاد جهان خواهد داشت.
برچسب ها: چالش ، اوباما ، آمریکا
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار