با توجه به رشد چشمگیر علمی در کشور متاسفانه تعداد مجلات علمی در زمینه زیست فناوری کافی نیست.

به گزارش خبرنگار دانشگاهي باشگاه خبرنگاران؛ عباس طائب، قائم مقام وزیر علوم تحقیقات و فناوری در اختتامیه دومین جشنواره زیست فناوری که در سالن خلیج فارس در نمایشگاه بین المللی برگزار شد طی سخنرانی گفت: امسال در دومین جشنواره زیست فناوری از لحاظ کیفی و کمی رشد چشمگیری داشته ایم چنانچه 120 شرکت فناور، 7 انجمن علمی، 50 مرکز دانشگاهی و پژوهشکده، 12 پارک علم و فناوری و 15 شرکت خارجی حضور داشتند که این تعداد نشان دهنده رشد علمی و تربیت فناور در کشور است البته هر چند باید افزایش یابد.

وی افزود: امروزه در بسیاری از عرصه های زندگی بشر اعم از غذا، کشاورزی، صنعت ، پزشکی ، دارو سازی و حتی رباتیک باید زیست فناوری گسترش یابد چرا که در بسیاری از رشته های تحصیلی اعم از مهندسی شیمی، علوم پایه ، پزشکی گام های مهمی برداشته شده است.

طائب اظهار داشت: میزان ارزش افزوده و فروش محصولات در سال 2011 برای ایران 375 میلیارد دلار بوده و در سال 2012 به 430 میلیارد دلار افزایش یافته است البته این در حالی است که هنوز جنبه کاربردی محصولات استفاده درست نشده است.

وی تصریح کرد: در حال حاضر 68 دانشگاه کشور با 35 رشته مختلف در مقاطع کارشناسی تا دکتری در ایران مرتبط با زیست فناوری است که البته با توجه به این که تحصیل زیست فناوری در مقاطع تحصیلات تکمیلی وجود دارد باید افزایش یابد.

وی اظهار داشت: با یک بررسی آمار محقق می شود که در سال 2005 تنها 106 مقاله در زیست فناوری که در نشریات خارجی از جمله سایت اسکوپوس درج شده است وجود داشته اما در حال حاضر رشد مقالات ما یک رشد 10 برابر پیدا کره و توانسته ایم رتبه اول زیست فناوری در سال 2012 را در منطقه خاور میانه کسب کنیم.

چنانچه باید 90 درصد پروژه، تحقیقات و پایان نامه ها جنبه کاربردی داشته باشد و متاسفانه تعداد مجلات علمی در کشور در زمینه زیست فناوری کافی نیست./ح

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار