منابع امنيتي و اطلاعاتي آمريكا معتقدند كه ايران در حال حاضر داراي امكانات و توانمندي هاي فني و نرم افزاري براي مقابله با آمريكا در جنگ سايبري است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران، منابع امنيتي و اطلاعاتي آمريكا معتقدند كه ايران در حال حاضر داراي امكانات و توانمندي هاي فني و نرم افزاري براي مقابله با آمريكا در جنگ سايبري است.

این خبری است که مدت هاست دهان به دهن در رسانه های غربی و آمریکایی می چرخد و غرب بر قدرت سایبری ایران بارها و بارها اعتراف کرده است.

همین چند وقت پیش بود که جفري كر از كارشناسان سايبري و يكي از مشاوران سايبري وزارت دفاع آمريكا گفت که اعتقاد دارد : «ايران در حال حاضر مي تواند در ميدان جنگ سايبري يكي از بازيگران عمده در عرصه جهاني باشد. در حال حاضر سه كشور پيشرو در عرصه جنگ سايبري آمريكا، روسيه و چين هستند كه با احتساب ايران تعداد كشورهاي عمده در اين جنگ سايبري به ۴ كشور خواهد رسيد.»

جالب‌ترين اظهارنظر در اين باره اما از سوي رئيس شركت بزرگ «گوگل» بود كه چندي پيش اعلام كرد ايرانيان در عرصه سايبري داراي توانايي‌هاي خارق‌العاده‌اي هستند.

این اظهارات در حالی است که ایران طی ماه‌های اخیر هدف حملات سایبری متعددی قرار گرفته است، حملاتی که ابتدا در قالب ویروس‌هایی نظیر استاکس نت، دوکو و فلیم تاسیسات هسته‌ای ایران را مورد حمله قرار دادند و در حال حاضر گستره خود را وسيع‌تر كرده‌اند.

اين مسئله به گشوده شدن فاز تازه‌اي از جنگ سايبري ميان ايران و غرب شده است. در ادامه همين نبرد الكترونيكي كه به تازگي افزايش پيدا كرده یک مقام ارشد نیروی هوایی ایالات متحده گفته که ایران در واکنش به حمله سایبری سال ۲۰۱۰ به تاسیسات هسته‌ای خود توان سایبری‌اش را افزایش داده است، به طوری که در آینده در این زمینه تبدیل به قدرتی خواهد شد که باید برایش حساب باز کرد.

به گزارش رویترز، ویلیام شلتون، فرمانده نیروی هوایی ایالات متحده و مسئول عملیات‌های سایبری این واحد ارتش، از پاسخ به پرسشی درباره توانایی ایران برای هجوم به شبکه کامپیوتری دولت آمریکا خودداری کرد، اما خاطرنشان ساخت که تهران پس از حمله سایبری سال ۲۰۱۰، فعالیت‌های خود را در این زمینه آشکارا گسترش داده است.

به نوشته رویترز، اگرچه هیچ دولتی تاکنون مسئولیت حمله ویروسی استاکس‌نت به تاسیسات هسته‌ای ایران در نطنز در سال ۲۰۱۰ را نپذیرفته، گزارش‌های متعدد حکایت از آن دارد که این پروژه را ایالات متحده به همراه اسرائیل هدایت کرده است. تحلیلگران غربی مدعي‌اند که همزمان با افزایش فشارها بر ایران برای توقف برنامه هسته‌ای آن، ایران نیز حملات سایبری پیچیده‌ای را به کشورهای دشمن خود مانند ایالات متحده، اسرائیل و کشورهای عربی حوزه خلیج فارس تدارک دیده است. هفته گذشته رسانه‌ها از موج سوم حملات سایبری به موسسات اقتصادی آمریکا خبر دادند که متعاقب آن، انگشت اتهام به سمت ایران گرفته شد.

در این موج جدید، ۲۰ بانک آمریکایی هدف حملات گسترده هکرها قرار گرفتند، به‌طوری که سرویس‌ها و وب‌سایت‌های آنان برای ساعاتی از کار افتادند. مقامات كشورمان ضمن رد اين اتهامات افزايش توان سايبري ايران را جهت گسترش امادگي دفاعي ايران عنوان كرده‌اند.

اظهارات مقام آمريكايي درباره افزايش توان سايبري ايران پس از آن مطرح شده است كه سردار جلالی، رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشورمان از افزایش قابلیت‌های جنگ الکترونیکی سخن گفته و تاكيد كرده بود که این قابلیت‌ها علیه سیستم‌های ارتباطی دشمن به‌کار می رود.

اين در حالي است كه در پی افزایش تهدیدهای سایبری علیه مراکز و موسسات ایرانی، از آبان ۱۳۹۰ تشکیلاتی رسمی به نام «قرارگاه دفاع سایبری» تشکیل شده که زیر نظر «سازمان پدافند غیرعامل» وابسته به ستاد کل نیروهای مسلح قرار دارد.

در واكنش به اتهامات غرب به ايران مبني بر حمله هكرهاي ايراني به تاسياست مالي و اقتصادي آمريكا رئیس سازمان پدافند غیرعامل ایران، با رد ادعای حمله سایبری جمهوری اسلامی به سایت‌های بانکی آمریکایی گفت که ایران «هیچ‌گونه حمله سایبری علیه کشور‌ها نداشته است». وي تاكيد كرده که متهم کردن نهادهای حکومتی به چنین حملاتی برای «مشروعیت بخشیدن» به حملات سایبری علیه ایران است.

به این ترتیب به نظذر می رسد جنگ در فضای سایبر بین ایران و غرب بالاگرفته هر چند نکته اصلی اینجاست که در طی یک بازه زمانی چند ماهه بارها و بارها بر توان بالای سایبری ایران تاکید شده است.
برچسب ها: حمله ، سایبری ، وبگردی ، ایران ، غرب
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.