به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران سنندج ، بیدارپور، با اشاره به اینکه گرد و غبارهای محلی و ریزگردها به مخاط دستگاه تنفسی، حلق و حنجره آسیب جدی وارد می كنند، گفت: كودكان، سالمندان، افراد دارای مشكلات قلبی و تنفسی، زنان باردار، پلیسان راهور و افراد مبتلا به آنفلوانزا گروه های حساس در معرض خطر آلودگی هوا هستند.
وی افزود: ذرات معلق جامد یا مایع موجود در هوا برای سلامتی مضر، بر عملكرد ریه ها تأثیر گذار است، خطر مرگ تنفسی و آسم را تشدید کرده و سبب بروز دیگر علائم تنفسی از قبیل سرفه و برونشیت می شود.
وی گفت: تخمین زده می شود كودكان روزانه 100- 50 میلی گرم غبار وارد ریه هایشان می شود در حالیكه این مقدار در بزرگسالان56 /0 میلی گرم و در جوانان 15/0 تا 34 /0میلی گرم است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، همچنين با بیان اين مطلب كه كودكان بیش از سایر افراد در معرض خطر گرد و غبار قرار دارند خاطرنشان کرد: سرعت تنفس بیشتر كودكان، افزایش تماس با مواد آلوده كننده، تنفس دهانی، قرار گرفتن كودكان در محیط آزاد بیش از بزرگسالان و نارس بودن سیستم ایمنی آنها از علل تشديد خطرات آلودگی هوا برای كودكان است./س