پیش از ورود این دوربین به بازار بسیاری بر این باور بودند که حسگر دوربین EOS M کانن، باید چیزی در حد و اندازههای دوربین کامپکت سطح بالای G1X باشد که کانن مدتی پیشتر آن را وارد بازار کرده بود. از آنجا که حسگر G1X کاملا متفاوت با دوربینهای هم مدل و همچنین تمامی دوربینهای کامپکت پیش از خودش متفاوت بود، این احتمال وجود داشت که کانن همان حسگر جدید را روی سری M نیز به کار گیرد. حسگر G1x اندازه بزرگی داشت، اما به یک حسگر اندازه APS-C نمیرسید. کانن اشتباه نیکون را در این زمینه مرتکب نشد، و برای دوربین جدیدش از اندازه حسگر APS-C استفاده کرد که در تمامی دوربینهای DSLR غیر فولفریم خود نیز همان را به کار گرفته بود. یعنی اندازه حسگر دوربین کوچک سری M کانن به اندازه دوربینهایی مانند 60D و 600D است. استفاده از اندازه حسگر APS-C این امکان را به دوربینهای سری M میدهد که علاوه بر لنزهای مخصوص این دوربینها که با نام سری STM شناخته میشوند و پیش از این همراه با دوربین EOS 650D کانن معرفی شدند، بتواند با استفاده از یک آداپتور 200 دلاری از لنزهای سری EF و EF-S کانن (لنزهای عادی کانن که برای دوربینهای حرفهای ساخته میشوند) نیز بهره ببرند. این گزینه یعنی امکان استفاده از لنزهای مخصوص دوربینهای DSLR بر روی دوربینهای سری M خبر خوشی برای تمامی کاربران کانن است. زیرا میتوانند لنزهایی را که هم اکنون روی دوربینهای DSLr خودشان دارند، به راحتی روی دوربینهای سری M نیز نصب و استفاده کنند.
پردازشگر Digic 5 که در دوربین M به کار رفته است، دقیقا مشابه سری 650D است و همان محدوده حساسیت 100-12800 ISO را برای عکاسی و 100-6400 را برای فیلمبرداری در اختیار قرار میدهد. سرعت شاتر این دوربین بین 30 ثانیه تا 1/4000 ثانیه بوده و به یک نمایشگر 1040000 پیکسلی 3 اینچی مجهز است. متاسفانه این نمایشگر روی دوربین ثابت است و نمیتوان آن را به اطراف باز کرد، اما کیفیت لمسی آن با قابل Multi Touch واقعا یک سر و گردن از تمامی دوربینهای موجود در بازار بالاتر است.
در
حالت فیلمبرداری نیز دوربین Canon M میتواند با سرعتهای 30، 25 و 24
فریم بر ثانیه در رزولوشن 1080p و سرعتهای 60 و 50 فریم بر ثانیه در
رزولوشن 720p فیلمبرداری کند. ضمنا برای کسانی که میخواهند صدای سر صحنه
را به صورت حرفهای ضبط کنند، 64 حالت قابل انتخاب برای صدا نیز در حالت
کنترل دستی صدا روی این دوربین قرار دارد. به لطف سیستم فوکوس ترکیبی یا
Hybrid AF در این دوربین، مانند دوربین 650D میتوان در حالت فیلمبرداری به
صورت پیوسته و بسیار دقیق روی اجسام متحرک فوکوس پیوسته انجام داد. سیستم
فوکوس این دوربین ترکیبی از فوکوس تشخیص کنتراست (که در دوربینهای کامپکت
قرار دارد) و فوکوس Phase Detection یا تشخیص فاز (که در دوربینهای DSLR
با نقاط فوکوس خاص به کار میرود) با 31 نقطه فوکوس جدای از هم میباشد!
شاید برایتان جالب باشد که چرا کانن در دوربینی مانند Canon 5D Mark II این
تعداد نقطه فوکوس را در کنار هم قرار نداده است؟ دلیل به کارگیری چنین
قابلیت پیشرفتهای در دوربینی تا بدین حد کوچک و ارزان قیمت، امکان عدم به
کارگیری حسگر جداگانه فوکوس در این دوربینهاست. اصولا دوربینهای بدون آیینه به دلیل تابش مستقیم نور بر روی حسگر نیازی به حسگرهای
گرانقیمت تشخیص فوکوس در دوربینهای DSLR ندارند و شرکت سازنده میتواند
با هزینهای بسیار اندک نقاط فوکوس بسیار دقیق و فوکوس پرسرعتی را روی این
دوربینها قرار دهد. البته گفته شده که چنین قابلیت پیشرفتهای برای فوکوس
تنها در هنگام استفاده از لنزهای جدید STM این شرکت در دسترس قرار میگیرد
و استفاده از لنزهای EF و EF-S حتی با آداپتور مخصوص نیز از سرعت فوکوس
میکاهد. به همین دلیل فعلا باید از لنز 250 دلاری 22mm که به صورت لنز کیت
همراه دوربین ارائه میشود یا لنز 300 دلاری 18-55 f/3.5-5.6 STM-M IS که
میتوانید ان را جداگانه تهیه کنید استفاده کنید. اما در هر حال هرچه که
باشد، از حسگر
و لنزهای سری N نیکون (دوربینهای بدون آیینه نیکون) که با اندازه بسیار
کوچک و ضریب 2.7X قرار است رقیب سری M کانن باشد بهتر خواهند بود!
منوی این دوربین بسیار شبیه به منوی دوربینهای سری xxxD کانن (مانند 600D و 650D و غیره) میباشد و حتی برخی از گزینههای آنها مانند وضعیت خودکار هوشمند یا Intelligent Auto، عکاسی روی دست در نور کم یا Handheld Nightshot، عکاسی با HDR در زمینههای پرنور پشت سوژه یا HDR Backlit، و 7 فیلتر خلاقانه عکاسی که در این دوربینها به کار رفته بود نیز در منوی سری M دیده میشود. ضمنا همانطور که انتظار میرود با تمامی مدلهای کارتهای SD مانند SD، SDHC و SDCX نیز هماهنگ است و کار میکند. برخلاف دوربینهای بدون آیینه سونی که از باطریهایی همانند دوربینهای متوسط سری آلفای خود استفاده میکنند، باطریهای سری M هیچ شباهتی به دوربینهای DSLR رده متوسط کانن ندارند و طراحی کاملا جدیدی دارند. کانن مدعیست که با این باطری میتوان حدود 270 عکس و یکساعت و نیم فیلمبرداری را ضبط کرد که اگر این ادعا واقعی باشد، با در نظر گرفتن اندازه و کیفیت صفحه نمایشی که M دارد، فوقالعاده است. و یک نکته جالب درباره این دوربین اینکه سرعت عکسبرداری آن 4.3 فریم در ثانیه است که در مقابل سرعت 5 فریم برثانیه دوربین 650D کانن با بدنهای به مراتب بزرگتر از M بسیار جالب است. (نمیتوان سرعت این دوربین را با مثلا سرعت 7 فریم بر ثانیه Nex-5 سونی مقایسه کرد. باید توجه داشته باشید که این سرعت برای رزولوشن کامل 18 مگاپیکسل این دوربین نسبتا بالا محسوب میشود.) بدنه این دوربین از نظر فیزیکی بین G1X و S100 قرار میگیرد که همانطور که میبینید بسیار کوچک محسوب میشود و جالب اینجاست که برخلاف شرکتهای دیگری که اقدام به تولید دوربینهای بدون آیینه سطح بالا با چهره و ظاهری مانند دوربینهای قدیمی میکنند (مانند دوربینهای سری Pen الیمپوس یا حتی دوربین فوق پیشرفته NEX-7 سونی)، کانن اصلا اصراری بر کلاسیک جلوه دادن این دوربین نداشته و ظاهر آن را بسیار مدرن و چیزی شبیه به یک SX230 HS بزرگ طراحی کرده است.
خوب یا بد، دوربینهای سری M آخرین سری از دوربینهای بدون آیینه هستند که وارد این بازی شدهاند. این دوربین از اواخر ماه اکتبر (حدود 3 ماه دیگر) با قیمت 800 دلار (همراه با لنز 22mm f/2) وارد بازار میشوند. منتظریم ببینیم که آیا کار نیمه تمام نیکون، پاناسونیک، الیمپوس، پنتاکس و فوجی در مقابل غولهای بدون آیینه سونی، توسط کانن تمام خواهد شد یا نه؟!
مشخصات دوربین EOS M :
حسگر 18 مگاپیکسل CMOS در اندازه APS-C
پردازشگر DIGIC 5 و حساسیت 100-12800 ISO
فیلمبرداری 1080p (30p/24p) و 720p (60p)
نمایشگر 3 اینچی با قابلیت لمسی
نوردهی دستی هم در حالت عکسبرداری و هم فیلمبرداری
صدابرداری دستی در حالت فیلمبرداری
پشتیبانی از حافظه SDXC (هماهنگ با UHS-I)
پشتیبانی از فلاشهای Speedlight کانن
دو رنگ سفید و مشکی