بازار عراق از آن دسته بازارهایی است که به دلیل تقاضای بالا، خودروسازان زیادی را جذب خود میکند، بر همین اساس علاوه بر خودروسازان ایرانی شركت های چينی و آمریکایی نیز در بازار این کشور حضور دارند که حضور آنها باعث نشده است مشتریهای عراقی در بین مدلها و برندهای موجود، پراید را ترجیح ندهند. اما دلیل استقبال مردم عراق از پراید چیست؟
به گزارش
گروه بازار باشگاه خبرنگاران ، بنا بر آمارهای گمرک، استقبال عراقیها از پرایدبه اندازهای بوده که منجر به صعود آمار صادراتی خودرو در کشور شده است. خودرویی که برخی معتقدند مشتریهای عراقی تنها به دلیل ارزان بودن آن به سراغش میروند.
اما بر اساس بررسیهای انجام شده دیده میشود که برندهای ارزانتر از پرايد X100 در بازار عراق هنوز نتوانستهاند بازار اين خودرو را در عراق کساد کنند، چرا كه بنا بر یک نظر سنجی انجام شده از بین مشتریان این خودرو، كيفيت خودروی مذکور مورد قبول مشتریهای عراقی قرار گرفته است.
از طرفی قطعات يدكي ارزان، تطابق با آب و هواي گرم، مقاومت در جادههاي بيكيفيت عراق و همچنين سادگي در تعميرات باعث شده اين خودرو در كشور عراق به عنوان دلار روز معروف شود، زیرا هر لحظهای كه مشتريان بخواهند میتوانند اين خودرو را به پول نقد تبديل كنند.
اما قیمت يك خودرو X100 يا همان پرايد خودمان در عراق برابر با۷ هزار دلار است كه اگر بخواهيم با دلار ۳۰۰۰ تومان حساب کنیم حداقل قيمت فروش آن در كشور عراق دو برابر قيمت فروش داخلي اين خودرو میشود.
پس فقط قيمت رقابتی فعلی در بازارهای صادراتی نمیتواند تنها عامل استقبال از پرايد در بازار این کشور باشد. از طرفی احتمال وجود رانت سياسی برای صادرات گسترده این خودرو به عراق هم با وجود حساسيتهای سياسي و جناحی که گاهي ايرادهاي خودروهای ايرانی را نسبت به ساير خودروها بيشتر جلوه میدهد، برخوردن به موانعی چون توقف هفتاد و دو ساعتی خودروها در مرز، محدوديتهای جادهای، كمبود دبل تكهای حمل خودرو و هزينههای خاص در مرز ايران اين شائبه را نيز از بين میبرد.
منبع: دنياي اقتصاد