مصرف نوشیدنی های شیرین به ویژه از نوع رژیمی با افزایش خطر ابتلاء به افسردگی مرتبط است.

به گزارش گروه علمي، پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از نشریه آکادمی مغز و اعصاب آمریکا محققان کارولینای شمالی با انجام مطالعات خود روی 263 هزار و 925 فرد 50 تا 71 ساله و بررسی مصرف نوشیدنی هایی شامل نوشابه، چای و قهوه مشاهده کردند در حالیکه قهوه می تواند باعث کاهش خطر ابتلاء به افسردگی شود، نوشیدنیهای شیرین به ویژه انواع رژیمی آنها احتمال بروز افسردگی در بزرگسالان را افزایش می دهد.

براساس این گزارش محققان با یک پیگیری 10 ساله و شناسایی افرادی که پس از این سالها دچار افسردگی شده بودند افزودند: افرادی که بیش از 4 قوطی یا 4 فنجان در روز نوشابه می نوشیدند در مقایسه با کسانیکه نوشابه مصرف نمی کردند تا 30 درصد بیشتر در معرض خطر ابتلاء به افسردگی قرار گرفتند و نیز وقوع افسردگی در کسانیکه هر روز 4 قوطی پانچ میوه مصرف می کردند نسبت به افرادی که اصلاً مصرف نمی کردند تا 38 درصد بیشتر بوده است .

نوشابه های رژیمی، پانچ های میوه رژیمی و هم چنین چای سرد رژیمی را نسبت به کسانی که از انواع معمولی آنها مصرف می کردند بسیار بیشتر بوده است .

از طرفی نتایج  دیگر این مطالعه حاکیست در مقایسه با کسانیکه قهوه نمی نوشیدند افرادی که در روز 4 فنجان قهوه می نوشیدند تا 10 درصد کمتر در معرض خطر ابتلاء به افسردگی قرار گرفتند.

به گفته محققان این تحقیقات نشان می دهد که قطع مصرف نوشیدنی های رژیمی شیرین و یا جایگزین آنها با قهوه شیرین نشده به طور طبیعی می تواند به کاهش خطر ابتلاء به افسردگی کمک کند . البته برای تائید این یافته ها هنوز هم تحقیقات بیشتری لازم است و افراد مبتلا به افسردگی باید هم چنان داروهای تجویز شده توسط پزشک خود را مصرف نمایند./ح
برچسب ها: نوشیدنی ، شیرین ، افسردگی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.