به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از شبکه پرس تي وي ، بيش از ۹۰ پاکستاني در دو انفجاري که روز پنجشنبه در يک سالن شلوغ بيليارد در کويته مسلمانان را هدف قرار داده بود، جان خود را از دست دادند .
در دو انفجار ديگر که يکي در دره سوات و ديگري در کويته روي داد نيز در مجموع ۱۳۰ نفر کشته و نزديک به ۳۰۰ نفر زخمي شدند .گروه تروريستي لشگر جنگوي مسئوليت حمله به سالن بيليارد در کويته را برعهده گرفت.
اين تظاهرات ،روزهاي جمعه و شنبه در شهرهاي اسلام آباد، کراچي، لاهور، کويته، حيدر آباد، سوکور، خيرپور، ملتان، مظفر آباد و بسياري از شهرها و مناطق اين کشور برگزار شد.
سازمان دانشجويي اماميه ، کميته اقدام تمام شيعيان پاکستان و مجلس وحدت مسلمين پاکستان اين اعتراضات را سازماندهي کرده بودند.
تظاهرکنندگان با سردادن شعارهايي عليه دولت، ناتواني نيروهاي امنيتي اين کشور را در تامين امنيت شيعيان به باد انتقاد گرفتند.
شرکت کنندگان دراين تظاهرات همچنين سياست عربستان سعودي را در تامين مالي تروريستهايي که مرتکب اعمال خشونت آميز عليه مسلمانان در پاکستان ميشوند، محکوم کردند.
معترضان همچنين اقدام فوري دولت را عليه نيروهايي که در قتلهاي فرقهاي در پاکستان مشارکت دارند، خواستار شدند. تظاهرکنندگان همچنين هشدار دادند اگر عدالت در اين باره اجرا نشود، تظاهرات بيشتري برگزار خواهند کرد.
درتظاهرات مشابه ديگري نيز که در مقابل کميسيون عالي پاکستان در لندن برگزار شد، تظاهرکنندگان با سردادن شعارهايي، قتل عام شيعيان را دراين کشور جنوب آَسیا محکوم کردند.
در کويته نيز رهبران شيعه و خويشاوندان قربانيان حمله به سالن بيليارد، دخالت ارتش را با هدف کنترل شهر و حفاظت از آنها خواستار شدند . تظاهرکنندگان اعلام کردند تا زماني که به خواست آنها توجه نشود اجازه خاکسپاري قربانيان را نخواهند داد .
هاشم موسوي، ازمقامهاي رسمي محلي گفت، ماشين دولت شکست خورده است و هيچ حفاظتي از مردم در کويته وجود ندارد.
وي افزود : تا زماني که به ما تضمين داده نشود که ارتش امنيت و کنترل کويته را برعهده خواهد گرفت، اعتراضات ادامه خواهد داشت.
گروههاي حقوق بشر نيز قويا ناتواني دولت پاکستان را در مهار خشونتها عليه شيعيان به باد انتقاد گرفتهاند.
مدير ديده بان حقوق بشر پاکستان نيز روز جمعه به اين مساله واکنش نشان داد.
علي دايان حسن گفت ، سال ۲۰۱۲ ميلادي ، مرگبارترين سال براي شيعيان پاکستان بود و اگر حمله اخير را در نظر بگيرم سال ۲۰۱۳ ميلادي به مراتب با اوضاع تاسف انگيز تري آغاز شده است.
علي دايان حسن افزود، هنگامي که اعضاي جامعه شيعه در کمال خون سردي قتل عام ميشوند، سردي و بي تفاوتي مقامات حاکي از ناکارآمدي دولت و نهادهاي امنيتي و نظامي آن است.
وي افزود: تساهل پاکستان در مقابل گروههاي مذهبي افراطي نه فقط موجب از بين رفتن جانهاي بيشتر و رويگرداني سراسر جوامع شده، بلکه در حال نابودي سراسر جامعه جامعه است.