به گزارش خبرنگارباشگاه خبرنگاران بجنورد، شلغم در فصل زمستان رویش خوبی دارد و این نشان می دهد فصل رویش هر میوه متناسب با خواص آن است، زیرا شلغم تاثیر بسزایی در درمان سرماخوردگی دارد.
شلغم می تواند در درمان برونشیت، مشکلات تنفسی و آسم هم موثر باشد.
بهترین شیوه مصرف شلغم بصورت بخارپز، سوپ و یا آش است و بهتر است در ساعات اولیه صبح مصرف شود.
همچنین قرقره کردن آب شلغم، گلودردهای باکتریایی را نیز تسکین می دهد.
باتوجه به مقادیر فراوان ویتامین C موجود در شلغم و همچنین شلغم نقش آنتی اکسیدان دارد و از تشکیل رادیکال های آزاد در بدن جلوگیری می کند.
شلغم ا ماده ای اشتها آوربوده و آب آن در تنظیم خون نقش دارد،و مقادیر فراوان فسفر موجود در شلغم به تقویت حافظه و سیستم عصبی کمک می کند.
املاح کلسیم و منیزیم موجود در شلغم بر رشد استخوان های کودکان و تقویت اسکلت زنان باردار نیز تاثیر می گذارد.
همچنین ید موجود در شلغم می تواند ترشح تیروئید را تنظیم کند و به دلیل مقادیر فراوان آهن آن، جزو میوه و سبزیجات خونساز به شمار می رود.
عصاره شلغم پاک کننده بدن بوده و در دفع اسیداوریک و رفع سنگهای کلیه هم نقش دارد. درمان شب کوری نیز از دیگر خواص شلغم است./ع