به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اردبیل / این استاد دانشگاه كه به تازگی از رساله دكتری خود در رشته علوم دامی در دانشگاه تبریز دفاع كرد گفت : در این رساله با بررسی اثرات تركیبات پلیفنل ، پروفیل اسیدهای آمینه و اسیدهای چرب دانه بقولات خام و اتوكلاو شده روی تركیب ضد سرطان CLA ، در گوشت برههای پرواری موفق به تولید این گوشت ضد سرطان شدیم.
وی یكی از استراتژی های علمی و عملی تامین امنیت زیستی غذای انسانی را استفاده از مواد خوراكی لازم و غنی سازی شده دانست و افزود: افزایش دادن اسید لینولئیك كونژوكه یا CLA در تركیبات و بافت حیوانی نظیر گوشت در همین راستا است.
استاد دانشگاه محقق اردبیلی گفت: با استفاده از دانه های بقولات (خلر ، ماشك و گاودانه) ، حاوی تانن در جیره غذایی برهها میتوان در شكمبه و به تبع آن در بافت عضله سنتز CLA را افزایش داد.
دكتر جمال سیف دواتی اظهار كرد: در آزمایشات In vitro (شرایط آزمایشگاهی) تمام خصوصیات و روند تغییرات هضمی بخش های مختلف پروتیئن و انرژی قابل متابولیسم دانه ها مورد ارزیابی قرار گرفت.
وی با بیان این كه بر اساس گزارش های محققان تامین روزانه 120 میلی گرم CLA در سبد غذایی انسان تاثیر بسزایی در پیشگیری از سرطان دارد گفت: بررسی اثر تركیبات مغذی و غیرمغذی در دانه های مختلف بقولات و نقش آنها در تغذیه دام و اثربخش بودن آنها در تولیدات گوشت قرمز موضوعی ضروری است.
این استاد دانشگاه گفت: نتایج حاصل نشان داد كه تركیبات مغذی و ضد مغذی موجود در دانه بقولات به ویژه دانه ماشك سبب افزایش تركیبات ضد سرطان CLA در گوشت شده و فراوری دانهها تاثیری در كیفیت منابع پروتئینی مزبور نشان نمی دهد.
وی افزود: آزمایش های بررسی تركیبات مختلف فنلی از جمله غلظت ان-اكسالیل-ال-آلفا-بتا-دی آمینوپروپیونیك اسید (ODAP) ، تانن متراكم ، تركیبات فنلی كل ، كل تانن قابل استخراج و تاثیر آنها در زیست فراهمی اسیدهای چرب و اسیدهای آمینه دانه های بقولات در بخشهای مختلف دستگاه گوارش روی برههای پرواری صورت گرفت.
این پژوهش با 300 میلیون ریال هزینه در چهار سال به نتیجه رسیده است. /ع