دکتر نوید گودرزی، متخصص داروسازی در گفتگو با
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران با بیان اینکه شربت های دارویی از جمله فراورده های خوراکی مورد مصرف می باشند که در پوشاندن طعم داروها و نیز اثر روانی برای پذیرش بهتر بیمار توانایی بیشتری داشته و از این منظر بر محلول های دارویی برتری دارند گفت : در فرمولاسیون شربت ها و سایر فرآورده های مایع دارویی موضوع استفاده از قندهای جایگزین برای ساکارز از اهمیت فراوانی برخوردار است
وی با اشاره به اینکه نزدیک به 80 درصد داروهایی که برای کودکان مورد استفاده قرار می گیرند، دارای شکل دارویی یا دوز مناسب برای کودکان نمی باشندادامه داد: از سوی دیگر گروه های دیگری از بیماران مانند سالمندان و بیماران دارای اختلال بلع نیاز به در اختیار داشتن داروهای خوراکی به شکل مایع دارند.
این متخصص داروسازی اظهار کرد: یکی از نیازهای نسبتا جدید در فرمولاسیون و ساخت دارو در داروخانه، ساخت فراورده های خوراکی به شکل سوسپانسیون از اشکال دارویی جامد موجود در بازار است که ساخت این فراروده ها با تکیه بر جزئیات روش ساخت و بهبود فرمولاسیون از ساده تا پیشرفته مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
وی در پایان خاطرنشان کرد: یکی از پتانسیل های داروخانه، تهیه فراورده های دارویی بر اساس نیازهای اختصاصی بیماران است که بهبود طعم فراورده های دارویی بویژه اشکال دارویی مایع با هدف همراهی بهتر بیماران از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در این قسمت تکنیک های پوشاندن طعم داروها و فاکتور های موثر بحث می شود./ح