محمد مهدی لطیفی، استادیار دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتگو با
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: در حدود 35 سال قبل، هدف بهداشت برای همه و تأمین مراقبت های بهداشتی اولیه توسط کشورهای عضو سازمان بهداشت جهانی تصویب شد و در واقع از آن زمان کشورهای مختلف تلاش های خود را برای دستیابی به هدف فوق آغاز نمودند.
وی افزود: بهداشت برای همه یک هدف واحد و محدود نیست بلکه جریانی است که موجب بهبود مداوم سلامتی مردم می شود.
لطیفی اظهار داشت: با وجود تلاش های زیادی که در جهت دستیابی به هدف بهداشت برای همه صورت گرفته است، اما بسیاری از کشورها و جوامع در دستیابی به این هدف موفق نبوده اند.
لطیفی تأکید کرد: بر طبق گزارش های جهانی هدف بهداشت برای همه در بسیاری از مناطق دنیا تحقق نیافته و اختلاف موجود بین وضعیت بهداشتی مردم جهان نیز نگران کننده است.
وی با اشاره به اینکه اختلاف موجود بین وضعیت بهداشتی مردم جهان باید کاهش یابد، یادآور شد: یکی از مهمترین و اساسی ترین راه ها برای کاهش اختلاف وضعیت بهداشتی، توزیع عادلانه امکانات بهداشتی در بین کشورها و جوامع مختلف است.
لطیفی گفت: در کشورهای مختلف باید شرایطی فراهم شود که عموم مردم به مراقبت های اولیه بهداشتی، و خدمات پشتیبان آن دسترسی کافی داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: همکاری های فنی و اقتصادی بین کشورها، نقش مهم و مؤثری در توسعه و اجرای استراتژی و هدف بهداشت برای همه دارد که متأسفانه این همکاری ها در شرایط کنونی بسیار ضعیف است./ح