به گزارش
سرويس بين الملل باشگاه
خبرنگاران به نقل از شبکه پرس تی وی ، باراک اوباما اين اظهارات را روز جمعه در جريان يک کنفرانس مطبوعاتي مشترک با حامد کرزي رئيس جمهور افغانستان مطرح کرد.
اوباما در همين خصوص گفت: « از نظر من اين امر ممکن نيست که نيروهاي امريکايي بدون آنکه از نظر قانوني از جانب کشور ديگر (افغانستان) مصونیت داشته باشند، در آنجا حضور داشته باشند.»
دولت اوباما در حال حاضر، موضوع حضور دائم حدود ۳ تا ۹ هزار نيروي نظامي امريکا در افغانستان پس از سال ۲۰۱۴ را مورد بررسي قرار داده است.
اين درحالي است که کاخ سفيد اخيرا هشدار داده، واشنگتن تا زمانيکه افغانستان مصونیت نيروهاي امريکايي را تضمين نکند، هيچ يک از نيروهاي خود را پس از سال ۲۰۱۴ در آن کشور باقي نخواهد گذاشت.
رئيس جمهور امريکا همچنين در جريان کنفرانس مطبوعاتي خود با کرزي، متعهد شد که نيروهاي تحت فرمان امريکا طي چند ماه آينده، نقش اصلي را در جنگ با شبهنظاميان به نيروهاي افغان محول خواهند کرد.
وي در همين خصوص تصريح کرد: «ما امروز توافق کرديم در حالي که نيروهاي افغان نقش اصلي را در اين کشور به عهده ميگيرند و در حاليکه رئيس جمهور کرزي آخرين مرحله دوره انتقال مسوليت را اعلام ميکند، نيروهاي ائتلاف در بهار سال جاري نقش حمايتي را به عهده خواهند گرفت.»
اوباما همچنين در ادامه افزود: «نيروهاي ما از بهار سال جاري ماموريت متفاوتي را به عهده خواهند گرفت که کارهاي آموزشي، مشورتي و کمک به نيروهاي افغان را در بر ميگيرد.»
رئيس جمهور افغانستان نيز با ابراز رضايت از توافق انجام شده، اين موضوع را اينچنين تعبير کرد که تا بهار هيچ نيروي خارجي در روستاهاي افغانستان حضور نخواهند داشت.
وي در همين خصوص گفت: «من بسيار خوشحال هستم که اين موضوع را از زبان رئيسجمهور (اوباما) ميشنوم که نيروهاي افغان مسوليت کامل امنيت و حفاظت از مردم افغانستان را به عهده خواهند گرفت و اينکه نيروهاي بينالمللي و نيروهاي امريکايي ديگر در روستاهاي افغانستان حضور ندارند.»
بر اساس گزارشهاي موجود، تلفات غيرنظاميان افغان مدتهاست که باعث تنش ميان دولت افغانستان و نيروهاي خارجي تحت امر امريکا شده و علاوه بر آن به شدت احساسات ضد امريکايي را در اين کشور افزايش داده است.
ايالات متحده امريکا و متحدانش در اکتبر سال ۲۰۰۱ ميلادي به بهانه جنگ با ترور، وارد افغانستان شده و خاک اين کشور را اشغال کردند.
هرچند که تهاجم امريکا و متحدانش به افغانستان درنهايت منجر به سرنگوني طالبان از قدرت شد ولي با گذشت ۱۱ سال از آغاز لشگرکشي امريکا به اين کشور، نيروهاي خارجي همچنان هم در اين کشور جنگ زده قادر به تامين امنيت نيستند.
نيروهاي خارجي قرار است طبق برنامه تعيين شده تا پايان سال ۲۰۱۴ ميلادي از افغانستان خارج شوند.
در حال حاضر هنوز بيش از يکصد هزار نظامي تحت فرمان امريکا (۶۷ هزار نيروي امريکايي و ۳۷ هزار تن از نيروهاي ائتلاف تحت رهبري امريکا) در افغانستان حضور دارند.