به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران ارومیه حمید رعناقد در جمع خبرنگاران که در سالن جلسات اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجانغربی برگزار شد، اظهار داشت : 70 کیلومتر از لایهروبی انهار دریاچه ارومیه تا یک ماه آینده به اتمام میرسد و سبب احیای تالابهایی که در مسیر این انهار قرار دارند میشود.
وی به عملیات احداث آبانبار و سطوح آبگیر در جزیرههای اشک، کبودان و اسپیر اشاره کرد و اذعان داشت: تا پایان سال جاری دو آبانبار جدید با ظرفیت حداقل 200 مترمربع و یک سطح مسطح به مساحت 500 مترمربع به منظور جمعآوری نزولات جوی و انتقال آب به آبانبارها احداث میشود.
رعناقد بر لزوم اندازهگیری آب تخلیه شده به دریاچه ارومیه از طریق رودخانهها تاکید کرد و گفت: دو ایستگاه هیدرومتری در میان رودخانههای سیمینهرود و زرینهرود برای این منظور قرار داده شده است.
وی تعیین و تثبیت حریم رودخانهها در آذربایجانغربی با مشارکت دستگاههای علمی و دانشگاهها را مهم ارزیابی کرد و متذکر شد: برنامههای مطالعاتی و پژوهشی مدیریتی به منظور هیدروگرافی و تعیین حد بستر تالابهای گپی، سیران گلی و سولدوز در حال تدوین است.
معاون محیط طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجانغربی افزود: با برگزاری کارگاههای آموزشی در راستای توانمندسازی جوامع محلی و دعوت از ذینفعان محلی نقش تشکلهای مردمی در حفاظت از محیط زیست را بالا میبریم.
وی ادامه داد: در هفته اول اسفندماه سال جاری یک گروه تحقیقاتی برای بررسی ظرفیت برد جزیره اشک وارد جزیره میشوند و پس از تعیین پتانسیل جزیره در قابلیت زیست بوم گوزن زرد ایرانی راهکارهای انتقال این گونه جانوری به سایر زیستگاههای کشور از جمله منطقه حفاظت شده میرآباد سردشت مطالعه میشود./ع