به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران بجنورد ،طی پروژه ای كه تحت نظارت محققان دانشگاه های پیتزبورگ، ایلی نویز، رایس و دانشگاه ایالت اوهایو انجام گرفت برای اولین بار مطالعاتی روی افراد مسن كه دچار ضعف هیپوكامپ شده یا آن را تجزیه كرده اند انجام شد.
ساختاری در مغز كه در تمامی فرم های شكل گیری حافظه درگیر می باشد.
محققان ۱۲۰ فرد مسن بومی كه سابقه جنون نداشتند را به شكل تصادفی به ۲ گروه تقسیم كردند.
گروه اول ۳ روز در هفته و هر روز به مدت ۴۰ دقیقه پیاده روی و حركات هوازی (ایروبیك) داشتند و گروه دوم حركات كششی و نرمشی محدود انجام می دادند.
تصویربرداری تشدید مغناطیسی (MRI) قبل از انجام مطالعات، ۶ ماه پس از انجام حركات و در پایان دوره یكساله مطالعات از هر فرد در پرونده مربوط به خودش انجام گرفت.
بررسی MRI حاكی از آن بود افراد گروه اول كه حركات ایروبیك و هوازی انجام می دادند به ترتیب در قسمت چپ و راست هیپوكامپ ۱۲ / ۲ درصد و ۹۷ / ۱ درصد رشد داشته اند.
همین نواحی در مغز افراد گروه دوم كه حركات كششی انجام می دادند به ترتیب ۴۰ / ۱ و ۴۳ / ۱ درصد كاهش نشان می داد.
تست حافظه فضایی برای همه شركت كنندگان در ۳ فاصله زمانی انجام شد. درمقایسه با زمان آغاز مطالعات عملكرد مغزی افراد گروه اول حاكی از پیشرفت بود كه این پیشرفت به دلیل افزایش اندازه هیپوكامپ بود.
همچنین چندین زیست نشانه دال بر سلامتی مغز شامل ملكول های كوچك درگیر در فرآیند یادگیری و حافظه و عامل تغذیه بافت های سیستم عصبی مشتق شده از مغز (BDNF) مورد بررسی قرار گرفت.
محققان دریافتند كه افزایش اندازه هیپوكامپ با افزایش میزان BDNF مرتبط است.
پروفسور كرك اریكسون از دانشگاه پیتزبورگ می گوید: ضعف هیپوكامپ در اواخر دوران زندگی و سالخوردگی تقریبا اجتناب ناپذیر است، اما ما با این تحقیق نشان دادیم كه انجام تمرینات هوازی متعادل به مدت یكسال قادر به افزایش اندازه ساختار هیپوكامپ است. مغز در این دوران از زندگی همچنان تغییرپذیر است.
چنین پیشرفت های قابل توجهی در بخش سلامت شهروندان بسیار حائز اهمیت بوده و باعث گسترش جمعیت سالمندان در سرتاسر جهان می شود./ع