به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از پایگاه خبری یورک الرت؛ دکتر موریس برینبام و همکارانش اعلام کردند؛ به مدت 50 سال ، محققان بر این باور بودند که داروی متفورمین با کاهش تولید گلوکز بیش از حد فعال، به درمان بیماری دیابت کمک می کند. ولی اکنون دانشمندان در مقاله ای در نشریه نیچر اعلام کردند که این دارو با سرکوب هورمون گلوکاگون کبدی بر بیماران دیابتی موثر است.
به گفته محققان، بیماری قند یا دیابت نوعی اختلال در سوخت و ساز است که به علل مختلف تظاهر می کند و با درجات مختلف از کمبود انسولین ، یا عدم پاسخ به انسولین همراه مي باشد.
طبق این تعریف، نقش مهم انسولین و تغییرات مهمی که بدنبال کمبود آن در سوخت و ساز ایجاد می گردد، بهتر مشخص می شود و در این نوع دیابت، تقریبا 85 تا 90 درصد کل بیماران دیابتی را تشکیل می دهد.
همچنين؛ در این نوع دیابت، زمینه ارثی دخالت دارد و در مقایسه با دیابت وابسته به انسولین بیشتر به صورت فامیلی مشاهده می شود.
از سوي ديگر، در فردی که دارای زمینه ارثی بیماری است، عوامل محیطی می توانند موجب بروز علائم بیماری شوند.
شايان ذکر است؛ دیابت نوع دوم ، اغلب در بین افراد میانسال دیده می شود که در آن کمبود انسولین به طور نسبی وجود دارد، ولی مقاومت به انسولین می تواند در پیدایش بیماری اهمیت بیشتری داشته باشد.
گفتني است؛ در این بیماران پاسخ انسولین به گلوکز ممکن است طبیعی یا بیش از طبیعی باشد.