به گزارش
گروه علمي، پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا؛ مسئول آموزش سلامت دانشگاه علوم پزشکی گلستان ضمن بیان این مطلب گفت: آهن در بيماران نمی تواند نقطه ای ژنتيکی خون ساز را درمان کند و کم خونی بيمار ادامه می يابد و روز به روز ذخاير آهن او افزوده می شود تا جايی که عوارض آهن زيادی مثل سيروز کبدی،نارسايی قلبی، ديابت گريبانش را می گيرد.
وی افزود: مقدار زياد آهن در بدن يا بافت هايی مثل قلب، لوزالمعده و کبد تجمع می يابد و باعث افزايش بار آهن می شود.
این متخصصين خون گفت: متخصصين خون معتقدند اضافه بار آهن يکی از شرايط جدی و مزمنی است که بايد به درستی تشخيص و درمان شود و اگر درست تشخيص داده نشد منجر به بيماری هموکروماتوزيس می شود و زندگی فرد را تهديد می کند.
این مسئول آموزش گفت: از آنجا که از دست دادن خون به معنای از دست دادن آهن می باشد، لذا هموکروماتويس در زنان به دليل خون ريزی، عادت ماهانه، کمتر از مردان اتفاق می افتد.
وی افزود: ازعلل اين بيماری، اکثر موارد هموکروماتوزيس ژنتيکی بوده وتجمع بارآهن زياد در بدن ميباشد وتوصيه ميگردد تجويز آهن حتما" با توصيه پزشک بوده و خودسرانه انجام نگيرد.
وی در پايان گفت: از جمله غذاهايی که می تواند منجر به افزايش آهن در بدن شود،گوشت قرمز، خشکبار، تخم مرغ، فلفل سبز و گوجه فرنگی می باشد./ح