به گزارش
خبرنگار پارلماني باشگاه خبرنگاران نمایندگان مجلس شورای
اسلامی در جلسه علنی صبح امروز (یکشنبه) پارلمان، سؤال ملی احمد امیرآبادی
نماینده قم از سید شمسالدین حسینی "وزیر امور اقتصادی و دارایی" را مورد
بحث و بررسی قرار دادند.نماینده مردم قم در سوالی از وزیر اقتصاد پرسیده بود که دلایل اخذ نشدن "معوقات بانکی" به ویژه از افرادی که تسهیلات سنگینی دریافت کردهاند و مدت طولانی از زمان آن میگذرد، چیست؟ که وزیر اقتصاد در پاسخ به این سوال گفت: امروز در فضای اقتصاد و تولید کشور باید با آرامش رفتار کنیم و از فعالان اقتصادی حمایت و با افرادی که تسهیلات بانکی را صرف مصارف دیگری کردهاند برخورد کنیم.
حسینی افزود: معوقات بانکی در چند بخش تقسیم میشود که بخشی از آن تولیدکنندگانی هستند که برای سرمایه در گردش و خرید مواد اولیه این "تسهیلات" را دریافت کردهاند ولی آن را صرف توسعه بنگاه کردهاند، دومین دسته افرادی هستند که تسهیلات را اخذ ولی صرف اموری خارج از ادعاهایشان کردهاند.
امیرآبادی فراهانی با بیان اینکه بر اساس اطلاعات دریافتی با "بدهکاران بانکی" که تسهیلات سنگینی دریافت کردهاند، به درستی برخورد نمیشود، گفت: گفته میشود فردی بیش از هزار میلیارد تومان تسهیلات گرفته و آن را در "بورس" کشورهای عربی "سرمایهگذاری" کرده است و اکنون ورشکست گشته است یا گفته میشود فردی دو هزار میلیارد تومان تسهیلات گرفته و مالک 32 شرکت است و اسکلههای خصوصی دارد یا فردی با دوازده هزار میلیارد تومان سرمایه هواپیمای اختصاصی دارد که تسهیلات سنگین بانکی دریافت کرده است، چرا بانکها سراغ این افراد نمیروند؟
وی افزود: "مدیران عامل بانکها" نسبت به معوقات بانکی احساس مسئولیت نمیکنند، فردی میلیاردها تومان صرف ورزش و ساخت و ساز میکند ولی معوقاتش به بانکها را بازپرداخت نمیکند.
پس از ارائه توضیحات توسط وزیر اقتصاد به پرسش مطروحه و
همچنین سخنرانی امیرآبادی درباره سؤالش از وزیر اقتصاد، نماینده قم مجددا
در صحن علنی اعلام کرد که از پاسخهای وزیر اقتصاد قانع نشده و خواستار
رأیگیری در این زمینه از صحن علنی شد.
وکلای ملت نیز با 81 رأی موافق، 103 رأی مخالف و 30 رأی ممتنع از 226
نماینده حاضر در جلسه، اعلام کردند که پاسخهای وزیر اقتصاد به این سؤال را
قانعکننده ندانستند و بدین ترتیب حسینی دومین کارت زرد خود را از مجلس
نهم دریافت کرد.
وزیر اقتصاد پیش از این نیز در پاسخ به سؤال یک نماینده، یک کارت زرد دیگر دریافت کرده بود.
طبق آئیننامه داخلی پارلمان در صورتی که تعداد اخطارهای مجلس به وزیری
به عدد 3 برسد، زمینه استیضاح آن وزیر در مجلس فراهم میشود.
انتهای پیام/س2