به گزارش
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران؛ دکتر مریم افضلی ، روان شناس در خصوص آموزش قدر شناسی به کودکان گفت: کودک تصور می کند این قدرشناسی و سپاس كار سختي است و باید انرژی زیادی را صرف کند و باید در مرحله اول این مسئله را برای کودکمان روش کنیم.
وی افزود: در روابط بین خانواده باید این کار را به طور دائم انجام دهیم و کودک باید تکرار و تمرین کند نه این که تشریفات باشد.
وی با توجه به آیه قرآنی در خصوص قدر شناسی بیان کرد: خداوند بی نیاز از هر قدردانی و سپاسگذاری است اما می خواهد به بندگانش روحیه سپاسگذاری و قدر شناس بودن از یکدیگر را یادآوری کند.
افضلی تصریح کرد: قدرشناسی یکی از مهارت ها و شیوه های ارتباط است که نقش این آموزش در خانواده ریشه می گیرد و همچنین در بعضی از خانواده ها چنین است که من مادرم و وظیفه ام آشپزی است و تو کودک ، وظیفه ات درس خواندن ، پدر کار کردن بوده و در این خانواده ها ارتباط بسیار سرد و ضعیف است و قدر شناسی جایگاهی ندارد و حالا ممکن است در این خانواده ، کودک ما از سوی فردی بیرون از خانواده ارتباط بگیرد که فرد سپاسگذار است و محبت می کند کودک ما به سمت آن فرد کشش پیدا می کند و اگر فرد موجه ای ( معلم ، مربی) باشد که قصد کمک دارد ممکن است فرد فرصت طلبی باشد.
وی خاطر نشان کرد: خانواده ها، همان طور که به فکر آموزش پوشاک و... است باید بحث قدر شناسی در کودک خود را رشد دهند و اجازه دهیم این سپاسگذاری را کودک در بین افراد خانواده یاد بگیرد و با گفتن کلماتی همچون این به تو افتخار می کنم، با فشار دستان کودک و حتی یک لبخندم این آموزش را به کودکان بدهیم./ح