به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران، بدن انسان، به گوشت نیاز دارد. آهن و انواع ویتامینهای"B"یی که در گوشت وجود دارد، برای خونسازی، تکامل اعضا و آرامش اعصاب بسیار مفید است.
کارشناسان غذایی خوردن گوشت را به میزان ۳۰۰ تا ۶۰۰ گرم در هفته توصیه میکنند. بیش از این مقدار، سبب عوارض منفی گوناگون میشود که خطرناکترین آنها، سرطان رودهی بزرگ و کوچک است.
مصرف گوشت در ۵۰ سال گذشته افزایش چشمگیری داشته است. بر اساس یک گزارشبینالمللی، انسانها در سراسر جهان سالانه ۲۸۳ میلیون تن گوشت مصرف میکنند. این میزان در مقایسه با ۵۰ سال پیش ۴ برابر شده است.
بر اساس آمار این گزارش، مردان بیش از زنان علاقه به خوردن گوشت دارند. در آلمان، مردان بهطور متوسط در هفته ۲,۱ کیلوگرم و زنان نیمی از این مقدار گوشت مصرف میکنند.
پرورش حیوانات که گوشت آنها به مصرف تغذیهی انسان میرسد، خالی از ایراد نیست و موانع بسیاری در راه حفظ محیط زیست ایجاد میکند. بیش از هرچیز، تامین خوراک حیوانی برای این جانوران، با دشواریهای زیادی همراه است.
از آنجا که زمین قابل کشت در سراسر جهان محدود است، شرکتهایی که در بخش تولید خوراک حیوانی سرمایهگزاری میکنند، برای کشت این نوع گیاهان با کمبود زمین روبرو میشوند. بیش از ۳۰ در صد زمینهای زیرکشت جهان برای تولید مواد خوراکی حیوانی بکار گرفته میشود.
هواداران محیط زیست معتقدند که زمین قابل کشت در جهان اصولا باید برای بهرهبرداری در جهت محصولات غذایی مورد نیاز انسان استفاده شود و نه تولید خوراک حیوانی.
در روند تولید گوشت، مصرف آب به عنوان عاملی تعیینکننده نیز بحثبرانگیز است. برای تولید یک کیلو گوشت، تا ۴۰ هزار لیتر آب مصرف میشود.
هواداران محیط زیست معتقدند با توجه به این که در حال حاضر بیش از ۷۸۳ میلیون انسان از نعمت داشتن آب پاکیزه محرومند، اختصاص ۴۰ هزار لیتر آب برای تولید یک کیلو گوشت، عادلانه نیست.
تولید گوشت در دگرگونیهای جوی نیز بیتاثیر نیست. بر اساس آمار سازمان ملل، نگهداری و پرورش حیوانات در مکانهای سرپوشیده ۱۸ درصد تولید گازهای گلخانهای جهان را که بر گرمایش زمین میافزاید، سبب میشود.
به گزارش دویچه وله، از اینرو هواداران محیط زیست در آلمان، و با توجه به پیامدهای منفی تولید و مصرف گوشت برای انسان و محیط زیست، توصیه میکنند که یک روز در هفته در مدارس، دانشگاهها و ناهارخوریهای ادارات دولتی، روز "فقط غذاهای گیاهی" اعلام شود و در آن روز تنها غذاهای طبیعی بدون گوشت در اختیار دانشآموزان، دانشجویان و کارمندان قرار گیرد تا "آنها هم بتوانند تجربه کنند که نخوردن گوشت هم لذت دارد".
توماس فوگلزنگ، مدیر "اتحادیهی صنعت گوشت آلمان"، با پیاده کردن این طرح به دلیل آن که یک "شیوهی تربیتی اجباری" است، مخالفت میکند.
گفتنی است، به دنبال تولید انبوه گوشت گاو، در سال 1986 در کشور انگلستان، شیوع نوعی بیماری مرتبط با گوشت گاو تحت نام بیماری جنون گاوی برای اولین بار تشخیص داده شد.
مصرف گوشت گاوی که مبتلا به این بیماری است در انسان بسیار خطرناک است. در ژوئن سال 2003م، 131 مورد ابتلا به بیماری در انسان، بر اثر مصرف گوشت آلوده در کشور انگلیس و تعداد اندکی هم در کشور فرانسه مشاهده شد.
بیتوته نوشت، درک این نکته که احتمال دارد گوشت گاوی که مصرف می کنیم، مبتلا به بیماری جنون گاوی بوده باشد، سبب کاهش مصرف گوشت گاو شد و ضربه ی بزرگی به صنعت تولید گوشت گاو در کشور انگلستان وارد آورد. در نهایت تصمیم گرفتند که گاوهای مبتلا به این بیماری را کشته و گوشت آنها را بسوزانند. این عمل زیان های بسیاری را به صنعت تولید گوشت وارد کرد و تنها اخیراً این صنعت دوباره پا گرفته و به حالت عادی خود باز گشته است.