در آغاز اجرای طرح دانش افزایی استادان پیش بینی ما این بود که 2 هزار استاد در این طرح شرکت کنند اما پس از گذشت یک سال و نیم از اجرا، بیش از 23 هزار استاد در این دوره‌ها شرکت کرده اند.

به گزارش خبرنگار صنفي آموزشي باشگاه خبرنگاران به نقل از دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، حجت الاسلام والمسلمین محمد محمدیان در همایش مدرسان دوره‌های دانش افزایی استادان که در سالن اجتماعات معاونت آموزش و تبلیغ نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه‌ها در استان قم برگزار شد، با تشکر از حضور مدرسان در اجرای طرح دانش افزایی اظهار کرد: من این طرح را مصداق آیه "و عنده مفاتح الغیب لایعلمها الاهو" می دانم، که خداوند الطاف خود را نصیب ما ساخت و راه جدیدی برای ارتباط با اساتید باز نمود.
 
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه اذعان کرد: برگزاری دوره دانش افزایی استادان، اولین اقدام جامع و نظام‌مند برای انجام فعالیت‌های معرفتی و دینی در زمینه اساتید دانشگاه‌ها بعد از پیروزی انقلاب بوده است و در این 33 سال گذشته کاری به این وسعت برای اساتید انجام نشده بود که فراگیر هم باشد.
 
وی ادامه داد: ما از اساتید انتظار داریم در دانشگاه‌ها تاثیرگذار بوده و به عبارتی سمپات نظام باشند و به مسائل دینی و معرفتی اهمیت بدهند، اما باید ببینیم ما برای اساتید چه کرده‌ایم که این همه انتظار از آنها داریم؛ تنها دوره‌ای که مجموعه این اساتید در طول دوران تحصیل گذرانده بودند فقط 12 واحد درس معارف در دوره کارشناسی شان بوده است. البته یکسری کارهای معدود انجام شده بود، اما تنها کار فراگیر برای استادان این طرح دانش افزایی بوده است.
 
حجت‌الاسلام والمسلمین محمدیان با بیان اینکه این طرح دو بخش مهارتی و معرفتی دارد، اضافه کرد: بخش مهارتی هنوز شروع نشده است؛ ما در نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه ها دیدیم فرصت‌ها درحال از بین رفتن است و با اینکه مسئول برگزاری این دوره در دانشگاه ها معاونت آموزشی دانشگاه هاست مسئولیت برگزاری کارهای معرفتی را برعهده گرفته و کار را با همکاری خوب دانشگاه‌ها آغاز کردیم.
 
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها تصریح کرد: تا کنون اجباری برای حضور استادان در این دوره ها نبوده اما شرکت در دوره برای استادان مانند بقیه فعالیت های آنها در دانشگاه امتیاز دارد.
 
وی با اشاره به نظرسنجی انجام شده در بین شرکت‌کنندگان در طرح، افزود: در این نظرسنجی‌ها از 23 هزار نفر شرکت کننده در طرح ، حدود 18 هزار برگ نظرسنجی تکمیل شده و اساتید برای پرکردن فرم ها محذوریتی نداشته‌اند و این برگه ها بدون نام بوده است ، معدل نهایی نمره ای که اساتید در این نظرسنجی به طرح داده اند 4.18 از 5نمره است که در محیط دانشگاهی عدد بسیار خوبی است.
 
حجت الاسلام محمدیان در ادامه با اشاره به برخی ضعف های طرح دانش افزایی گفت: بیشترین ضعف ما در این دوره ها در ارائه جلسات به شکل کلاسی بوده است، ما نباید این دوره‌ها را بصورت کلاسی برگزار کنیم، بلکه باید جلسات را به صورت کارگاهی و با مشارکت همه استادان برگزار کنیم.
 
رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها با بیان اینکه ضعف محتوایی طرح کم بوده و عمدتا ضعف روشی داشته‌ایم،گفت: برخی شرکت کنندگان اعتقاد داشتند کاربردی بودن مطالب کم بوده است. از آنجاکه دانشگاه‌ها مساله محور و نیاز محور هستند، باید به سمت کاربردی شدن مطالب برویم .
 
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: ضعف دیگر معرفی منابع معتبر و متعدد است. هر چقدر استاد مسلط و قوی باشد، نمی‌شود در چند جلسه همه مباحث را گفت و باید منابع علمی و معتبر برای پیگیری اساتیدی که به بحث ها علاقه دارند باشد.
 
حجت الاسلام والمسلمین محمدیان در پایان گفت: ما فعلا مرحله مقدماتی این طرح را انجام داده‌ایم و دو مرحله دیگر مانده است. در تدوین دو مرحله دیگر نیز به کمک شما عزیزان نیازمندیم./ع2
برچسب ها: دانش ، دانشگاه ، آموزش
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار