به گزارش گروه علمي باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا، استاد دانشکده پزشکي دانشگاه علوم پزشکي مشهد ضمن بیان این مطلب اظهار داشت: اين طرح تحقيقاتي که تمامي مراحل اجرايي آن در دانشکده پزشکي دانشگاه علوم پزشکي مشهد انجام شد تاثير زرده مرغ و بررسي اثر آن بر روي پلاک اترواسکلروز مورد بررسي قرار گرفت.
دکتر موسي الرضا حاج زاده با اشاره به اينکه در مکتب طب سنتي بر مصرف روزانه تخم مرغ تاکيد شده است و اين پژوهش نيز بر اين اساس انجام شد، خاطر نشان کرد: در اين پژوهش با استفاده از دستگاه التراسانتريفيوز ماده موثره تخم مرغ خالص سازي شد و به خرگوش نر تزريق شد.
استاد دانشکده پزشکي دانشگاه علوم پزشکي مشهد با اشاره به اينکه ماده موثره خالص سازي شده در قالب دوزهاي روزانه و يک روز درميان (که معادل يک تخم مرغ است) به دو گروه خرگوش تزريق شد، گفت: نتايج اين تحقيق نشان داد که تزريق روزانه اين ماده موجب رفع کامل پلاک اترواسکلروز در حيوان شد و همچنين تزريق يک روز درميان اين ماده بخش عمده اي از پلاک را از بين برد.
دکتر موسي الرضا حاج زاده با اشاره به اينکه اين طرح در حال حاضر در مرحله تحقيقاتي و پژوهشي است، تصريح کرد: انجام مراحل تحقيقاتي براي تهيه داروي موثر در رفع پلاک اترواسکلروز مي تواند نقش موثري در درمان بیمارانی که دچار سکته قلبی شدند و همچنین افرادی که علائم بروز سکته قلبی، فشار خون بالا، چربی خون بالا هستند داشته باشد.
گفتني است: اين طرح تحقيقاتي که توسط شيما افتخار ارائه شد رتبه چهارم کشوری سیزدهمین دوره جشنواره خوارزمی را از آن خود کرد./ع2