تنوع در عيار طلا موجب ايجاد مشكلات فراوان در صنعت طلا و جواهر و باقي ماندن آن تا مدتهاي طولاني خواهد شد.

به گزارش خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران؛ كشورما دومين مصرف كننده مصنوعات طلا و جواهر در دنيا به شمار مي رود به طوريكه طلاي خالص يا همان 24 عيار (999.9) گل سرسبد فلزات گرانبها است كه علاوه بر پشتوانه مالي دولتها، سرمايه و پس انداز ملتها نيز است.

بنابراين؛ اگر قرار باشد با گراني و نوسانات قيمت طلا بخواهيم براي افزايش قدرت خريد مردم از كيفيت و ماهيت اين فلز زرد رنگ و قدرتمند بكاهيم ديگر طلا، طلا نمي ماند بلكه كم كم جاي خود رابه مس ونقره مي دهد.

لازم به ذكر است؛ ازطلاي24عيار به علت نرمي بسيار زياد نمي توان براي ساخت زيورآلات استفاده كرد براي همين منظور مقدار معيني از فلزات نقره و مس را به آن مي افزايند تا كمي از حالت نرمي خود خارج شده و براي ساخت زيورآلات استفاده شود. به عنوان مثال طلاي 18عيار(750)يعني750درهزارطلاي خالص و250درهزارمس ونقره دارد.

بر اساس اين گزارش؛ تنوع در عيار طلا مشكلات بسياري را براي خريداران و فعالان صنعت طلا و جواهر در پي خواهد داشت. 

بنابر اين؛ درصورتي كه يك واحد توليدي روزي مصنوعات طلا را با عيار9  و روز ديگر اين مصنوعات را با عيار 14 توليد كند، دچار مشکل خواهد شد چرا كه بايد كارگاه خود را از ضايعاتي كه عيار 9 را توليد كرده كاملا پاك و باقي مانده عيار توليد شده را ذوب كرده و مجددا عيار ديگري را توليد كند.

همچنين؛ بنكداريهاي طلا و جواهر مي بايست با وجود تنوع مصنوعات ساخته شده كه ممكن است به100يا200 نوع قطعه برسد، آنها را تفكيك كرده و جدا گانه براي هر عيار فاكتور فروش صادركند تا مبادا يك قطعه طلاي ساخته شده باعيار 9 را به جاي 14 و يا  18عيار اشتباهي نفروشد.

بر اساس اين گزارش؛ مهمترين بخش اين صنعت وجود ويترين دارها است كه هرگز يك ويترين دار طلا فروش نمي تواند مصنوعات را تفكيك كند و تشخيص دهد كه يك قطعه كار ساخته شده عيارش چيست مگر اينكه مرتبا ذره بين به دست باشد ومارك آن را كنترل كند.

لازم به ذكر است؛ حدود25 سال از حذف عيار17 از چرخه توليد گذشته اما با اين حال هنوز مصنوعاتي كه در سالهاي پيش با عيار17 توليد شده دردست مردم  است و هنگام فروش خيلي از طلا فروشان آن را با عيار 18 مي خرند، زيرا بيشتر طلا فروشان بعد از حذف عيار 17 به اين شغل روي آوردند و هيچگونه آشنايي با ساخت مصنوعات 17 عيار را ندارند.

در ادامه اين گزارش؛ حسين ارجمند عضو هييت مديره اتحاديه طلا و جواهر فروشان زنجان در گفتگو با خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران با بيان اينكه مدعيان تنوع عيار ادعا دارند كه با گراني طلا و كاهش قدرت خريد مردم بازار طلا ركود يافته است، اظهار داشت: بخش كوچكي از اين ادعا قابل قبول است  اما دليل عمده كسادي بازار طلا نوسانات نرخ طلا و روي آوردن مردم به خريدوفروش دلار ،سكه، طلاي متفرقه ، دست دوم و بدون اجرت ساخت و حتي طلاي آبشده است.

وي ادامه داد: تا مدتي قبل مردم نمي دانستند كه طلاي آب شده چه شكلي دارد ولي در حال حاضر در دست خيلي از هموطنان طلاي آب شده وجود دارد.

ارجمند با بيان اينكه تا پيش از اين مردم پس انداز خود را طلاي ساخته شده مي خريدند و ضمن استفاده تزييني از آن، هنگام نياز آن را مي فروختند، افزود: متاسفانه برخي از فعالان صنعت طلا و جواهر، مردم را براي خريد طلاي بدون اجرت و آبشده به جهت سرمايه گذاري و كسب سود تشويق مي كنند. 

عضو هييت مديره اتحاديه طلا و جواهر فروشان زنجان اضافه كرد: درسال1372 هر گرم طلاي 18عيار1000 تومان بود و كم كم با افزايش قيمت جهاني طلا، بازار داخلي نيز خود را با قيمت جهاني طلا وفق داد و خريد و فروش طلا روال طبيعي خود را حفظ نمود.

ارجمند با اشاره به اينكه متقاضيان تعديل در عيار طلا به اشتباه تنوع عيار در كشورهاي ديگر را مدنظر قرار مي دهند، تصريح كرد: در خيلي از كشورها مثل آلمان، تركيه ، روسيه و ديگر كشورها مصنوعات ساخته شده را با عيارهاي 9-12و14 توليد مي كنند اما بايد توجه داشت در اين كشورها از طلا فقط به عنوان تزيينات استفاده مي شود آن هم در حد يك حلقه نامزدي يا يك زنجير ومدال بسيار ظريف كه ساليان دراز مدت آن را نگهداري مي نمايند.

وي با بيان اينكه چرا نبايد در پيشرفت و تكنولوژي صنعت طلا سازي از كشورهاي ديگري كه خيلي ديرتر از ما وارد اين صنعت شده اند و درس بگيريم، ادامه داد: در كشورهاي اروپايي هرگز در خيابانهاي شهر شاهد ويترينهاي طلا با تنوع جنس هاي زياد نيستيد. 

عضو هييت مديره اتحاديه طلا و جواهر فروشان زنجان تاكيد كرد: درصورتي كه عيار طلا كاهش يابد به شدت از كيفيت ظاهري و رنگ آن كاسته مي شود زيرا بيشتر توليد كنندهاي ما براي ساخت مصنوعات طلا از طلاهاي متفرقه اي كه بارها ذوب شده استفاده ميكنند نه از مواد اوليه مرغوب كه همان شمش خالص است.

بنابراين؛ درهر برهه از زمان ممكن است ركود اقتصادي پيش آيد اما بعد از مدتي مجددا رونق به فضاي كسب و كار برمي گردد ، بنابراين بايد با تدبير و انديشه عاقلانه منتظر بازگشت مجدد رونق به بازار كسب و كار باشيم و اين عمل بدعتي براي ديگر توليدات نباشد كه هر زمان گراني آمد از كيفيت و كميت توليدات خود به بهانه افزايش قدرت خريد مردم بكاهيم.

گزارش از زينب عبدي

برچسب ها: طلا ، صنعت ، نوسان
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار