در خصوص قتلهای سریالی که توسط یک یا چند متهم تکرار می شوند نیز در سال های گذشته شاهد وقوع جنایت هایی بودیم که مدت زمان فعالیت مجرم حتی دو سال و با 16 یا 17 قربانی بوده است.
وي ادامه داد: اما در دو سال اخیر هیچ پرونده قتل سریالی با این شیوه نداشتیم و اگر هم پرونده ای بوده قربانیان آن بیشتر از سه نفر و به شدت جنایت های قبل نبوده است در حال حاضر نیز پرونده ای که مفهوم سریالی را به آن بتوان اطلاق کرد و نشانه هایی در خصوص قتل های سریالی به صورت آشکار داشته باشد نداریم.
معاون مبارزه با جرایم جنایی ناجا با اشاره به اینکه در 9 ماهه امسال که متوسط کشفیات قتل 85 درصد بوده افزود: نرخ وقوع قتل در سال گذشته 2.9 درصد بوده و در 9 ماهه امسال نسبت به مدت مشابه در سال قبل شاهد 10 درصد کاهش وقوع بودیم که با رشد جمعیت این میزان به کمتر از این حد نیز خواهد رسید.
وی در خصوص قتل اتباع غیر ایرانی نیز بیان داشت: در خصوص قتل اتباع غیر ایرانی نیز در مراجع قضاییی پرونده تشکیل و همه اقدامات لازم در مورد آنها انجام می گیرد اما آمار آنها در جمعیت و وقوع جرایم به حساب نمی آید.
سرهنگ مصطفایی در خصوص انگیزه های قاتلان در وقوع قتل ها تصریح کرد: 30 درصد قتل ها در پی نزاع و اختلافات است که 12.8 درصد آن مربوط به نزاع خیابانی و مابقی مرتبط با اختلافات دیگر است.
18 درصد به دلیل مسایل اخلاقی، 15 درصد به دلیل اختلافات خانوادگی، 6.5 درصد در زمان سرقت و 22 درصد مربوط به انگیزه های دیگر است.
همچنین سهم استفاده از سلاح سرد در 9 ماهه امسال 36.3 درصد و در مدت مشابه سال قبل 40 درصد بوده است.
در این میان در 31 درصد قتل ها طرفین با یکدیگر نسبت فامیلی داشتند که این میزان در مدت مشابه سال قبل 34 درصد بوده است.
این مقام مسئول انتظامی در پاسخ به سوالی در خصوص میزان وقوع جرایم سرقت های مسلحانه در کشور عنوان داشت: میزان سرقت های مسلحانه بی وقوع پیوسته در مدت مذکور نسبت به مدت مشابه سال قبل 11 درصد کاهش داشته است و 8.5 درصد از این جرایم موارد حساس و مهمی مانند سرقت بانک، طلافروشی و ... بوده که اکثر آنها منجر به کشف شده است.
در بحث آدم ربایی نیز میزان کشفیات 100 درصد بوده و طی این 9 ماه 17 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل با کاهش جرم روبرو بودیم که البته 48 درصد پرونده های آدم ربایی تسویه حساب های مواد مخدر مربوط بوده و 18 درصد آن با انگیزه اخاذی بوده و بیشتر آدم ربایی ها نیز در 5 استان شرقی و مرزی کشور به وقوع پیوسته است.
معاون مبارزه با جرایم جنایی ناجا به جرایم جنسی اشاره کرد و گفت: در چند سال اخیر بررسی جرایم جنسی به صورت اختصاصی به پلیس جنایی سپرده شده است تا بتوانیم مقابله موثرتری در این خصوص داشته باشیم و در این رابطه بحث حفظ هویت قربانی و استفاده از پلیس زن را اجرایی کردیم در این 9 ماه 1.2 درصد افزایش وقوع جرایم جنسی را با 11 فقره پرونده و افزایش نسبی داشته ایم و 93 درصد پرونده ها نیز منجر به کشف شده است.
به گفته وی 24 درصد قربانیان زنان هستند که قربانی خشونت دیگران و اطرافیان خود می شوند./ز