«حمید شاه آبادی» گفت: ویژگی نمایش ترن این است که مخاطب خود را رها نکرده و او را به تفکر وادار می کند. تماشاگر را به سمت و سوی ارزش ها و یادآوری جایگاه جانبازان و شهدا هدایت می کند و عقلانیت دارد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران و به نقل از روابط عمومی نمایش ترن، «حمید شاه آبادی» معاون هنری وزارت ارشاد و «قادر آشنا» مدیر کل مرکز هنرهای نمایشی به تماشای دهمین اجرای نمایش ترن به کارگردانی نیما دهقان نشستند.
شاه آبادی  پس از تماشای ترن در خصوص این نمایش به روابط عمومی ترن بیان داشت:نمایش ترن اثری است که مخاطب را به سمت و سوی ارزش ها و یادآوری جایگاه جانبازان و شهدا سوق می دهد. وجود چنین آثار ارزشی و دفاع مقدسی می تواند ذهن مخاطب را به فضایی که نیاز امروز جامعه است، بکشاند و جای آن در حوزه نمایش خالی است.  
معاون هنری درباره بازیگران و موسیقی نمایش ترن افزود: حضور بازیگران سرشناس و توانمند بر قوت این نمایش افزوده و به آن جایگاهی ویژه بخشیده است. موسیقی نمایش هم چشمگیر و قابل توجه است. در مجموع اثری درخشان و موفق را شاهد هستیم که امیدوارم نظیر آن در تئاتر زیاد دیده شود. تمام تلاش من و همکارانم هم در اداره کل هنرهای نمایشی این است که از این گونه آثار حمایت کنیم.
وی درباره امکان دریافت ها و تحلیل های متفاوت از این اثر افزود: ممکن است برش هایی از کار از نگاه افراد مختلف، دیدگاه های متفاوتی را ایجاد کند. ترن، نمایشی است که از نظر تکنیکی، توانایی و تراز هنری بارز است. اما از نظر محتوا و پیام می تواند قضاوت های مختلفی را به دنبال داشته باشد. جنس کار هم به گونه ای است که برای مخاطب اجازه اظهار نظر دو سویه را فراهم می کند.  
معاون هنری با اشاره به زاویه دید متفاوت این اثر در قیاس با آثار مشابه گفت: ترن دارای نگرش نو و زاویه دید متفاوتی است که این ویژگی از طرفی از جمله مزایای آن محسوب می شود و از طرفی هم نقدهایی را متوجه آن می سازد.
شاه آبادی ضمن دغدغه مند دانستن موضوع نمایش اضافه کرد:موضوعی که در ترن به آن پرداخته شده است، دغدغه نویسنده محسوب می شود. قلم حمید رضا آذرنگ همیشه به موضوع دفاع مقدس از دریچه جدیدی پرداخته و در این مسیر گاه چالش ها و تحلیل های متفاوتی را هم به دنبال داشته است. اما آن چه مهم است، این است که فضای ارزشمندی را در حوزه دفاع مقدس به وجود می آورد. این اثر سعی دارد تا به منزله یک هشدار ارزش هایی را که بعد از گذشت بیست و چند سال مورد غفلت واقع شده است، برایمان تداعی کند.
وی در پایان در خصوص ذهنیت ایجاد شده بعد از تماشای نمایش گفت: نمایش ترن را می توان از زوایای مختلفی بررسی کرد. این نمایش بخش های جدی شعاری دارد که من هم نقد هایی را به آن وارد می دانم و این طور نیست که از تمامی جنبه ها کار را تایید کنم. اما فضای هشدار دادن و تلنگر در اثر اهمیت و ارزش زیادی دارد.  
شاه آبادی تصریح کرد: نمایش ترن از یک طرف توجه مخاطب را به دوران دفاع مقدس برمی انگیزد و از سویی هم خدماتی را که بعد از جنگ انجام شده است، نادیده می گیرد و همه این ویژگی ها را توامان دارد. ذهن تماشاگر بعد از دیدن نمایش درگیر و او با یک موضع و نظر مخالف یا موافق نسبت به کار از سالن خارج می شود. در واقع تماشاگر را مجبور به اظهار نظر درونی کرده و او را با یک نگاه ایجابی یا سلبی مواجه می سازد. اساسا همین این نکته است که باعث تمایز یک اثر نمایشی با فیلم سینمایی می شود./ي2
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.