در سنین سالمندی به دلیل ویژگی های جسمی و روحی و افزایش آسیب پذیری در برابر عوامل بیماریزا و فراوانی بیماریهای مزمن نیاز به مراجعات مکرر پزشکی و مراقبت های بهداشتی را در آنها افزایش داده و لذا اهمیت رعایت اصول اخلاق پزشکی در این دوران، ضرورتی بسیار بالا برخورداراست.

دکتر فرهنگ بابا محمودی، دانشیار بیماریهای عفونی و گرمسیری در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران افزود:با توجه به بهبود شرایط زندگی و بالا رفتن کمیت و کیفیت مراقبتهای بهداشتی و پیشگیری و درمان بیماریهای عفونی و کاهش مرگ و میر و کنترل موالید و افزایش امید به زندگی، درصد جمعیت سالمندان پیوسته در سال های اخیر در جهان و کشورمان رو به افزایش می باشد.

وی گفت: در این سنین به دلیل ویژگی های جسمی و روحی و افزایش آسیب پذیری در برابر عوامل بیماریزا و فراوانی بیماریهای مزمن نیاز به مراجعات مکرر پزشکی و مراقبت های بهداشتی را در آنها افزایش داده و لذا اهمیت رعایت اصول اخلاق پزشکی در این دوران، ضرورتی بسیار بالا برخورداراست.

بابا محمودی تصریح کرد: موضوع اخلاق پزشکی در بین افراد سالمند، از ویژگی های خاصی برخوردار است. زیرا افراد پیر نسبت به افراد جوان، ضعف و ناتوانی و بیماری بیشتری دارند، دارای بیماریهای مزمن و طول کشیده و پیشرونده بوده و در مراحل بحرانی دارای قدرت تصمیم گیری خوبی نیستند.

وی خاطرنشان کرد: حتی بعضا قدرت پایین آمدن از تخت و عبور از پله ها را نداشته و برای بسیاری از امور روزمره مانند خوردن، خوابیدن، راه رفتن، نشستن و برخاستن، رفتن به سرویسهای بهداشتی، استحمام، پوشیدن و درآوردن لباس به اطرافیان نیازمندند. و از طرفی دیگر، ازدست دادن همسر و احساس سربار بودن بر خانواده و نوعا خارج شدن اطرافیان در طول روز به منظور انجام کار مشاغل مربوطه و تنهایی در منزل، به شدت باعث افسردگی آنها می گردد./ح

برچسب ها: پزشکی ، سالمند ، افسردگی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار