استاد علوم سياسي و جامعه شناسي دانشگاه لندن:
استاد علوم سياسي و جامعه شناسي دانشگاه لندن:
به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از كانتكتس تي وي، رژيم صهيونيستي و آمريكا ايران را تهديد به تجاوز نظامي مي كنند در حاليكه جمهوري اسلامي ايران قصد ساخت سلاح هسته اي را ندارد و اسناد سازمان هاي اطلاعاتي آمريكا نيز اين مسئله را تاييد مي كنند. در نتيجه تهديد ايران از سوي آمريكا به معناي آنست كه دولت آمريكا بصورت انحصاري رژيم صهيونيستي را داراي حق داشتن توانايي هسته اي مي داند و اين بهترين راه براي جلوگيري از راه حل مسالمت آميز حل مسائل در منطقه است. آمريكا مايل است تا تنش با ايران را در منطقه خاورميانه حفظ كند تا بتواند به معامله اسلحه در برابر نفت با كشورهاي شيخ نشين حاشيه خليج فارس ادامه دهد.
متن مصاحبه به شرح زير است: پرسش: نيويورك تايمز در مقاله اي مدعي شده كه تجاوز رژيم صهيونيستي عليه غزه، مقدمه اي براي انجام حمله اي نظامي از سوي آمريكا و آن رژيم عليه ايران بوده است. رژيم صهيونيستي هنوز هم ايران را تهديد به حمله نظامي مي كند و آمريكا نيز اعلام كرده كه همه گزينه ها بر روي ميز قرار دارند. با اين حال هيچ گونه شواهدي مبني بر قصد ايران به ساخت سلاح هسته اي وجود ندارد. ارزيابي شما در مورد اين مسئله چيست؟
گيلبرت آچکار: بله، ايران قواعد بين المللي را رعايت كرده است و به تعهدات مطرح شده در نشست هلسينكي نيز پايبند بوده است. مقامات ايراني بارها اظهار داشته اند كه "ما قصد ساخت بمب اتمي را نداريم". اين اظهار نظر را حتي مقام معظم رهبري جمهوري اسلامي نيز بيان كرده اند و اين اقدام را عملي غير اسلامي دانسته اند زيرا كشتار انسانهاي بيگناه مغاير با قوانين اسلامي است. ايران عضو معاهده منع گسترش سلاحهاي كشتار جمعي است در حاليكه رژيم صهيونيستي به اين پيمان نپيوسته است و هر كسي مي داند كه آن رژيم دولتي داراي بمب اتمي است.
هركسي مي داند كه رژيم صهيونيستي داراي حداقل 200 كلاهك هسته اي است. زماني كه آمريكا ايران را تهديد مي كند به معناي آنست كه انحصارا حق دارا بودن قابليت هاي هسته اي را در منطقه خاورميانه تنها براي رژيم صهيونيستي برسميت مي شناسد. آمريكا نمي تواند بر رژيم صهيونيستي فشار وارد كند زيرا همواره از آن رژيم حمايت كرده است. آمريكا همواره موجوديت آن رژيم را برسميت شناخته است.
امروز نيز آمريكا و رژيم صهيونيستي از تاكتيكي استفاده مي كنند كه در حمله سال 1981 رژيم صهيونيستي عليه تاسيسات هسته اي عراق از آن استفاده كردند. امروز در سوريه، آنان ادعا مي كنند كه دولت آن كشور سلاح هاي خطرناكي در دست دارد پس بايستي به آن حمله كرد در صورتي كه سلاح هايي كه در دست رژيم صهيونيستي است مي توانند فاجعه آفرين باشند همانگونه كه در مورد ژاپن نيز فاجعه آفريدند.
پرسش: آمريكا خواهان خاورميانه اي عاري از سلاح هسته اي نيست بنظر شما در اين شرايط چگونه مي توان به آينده اميدوار بود؟
گيلبرت آچکار: آمريكا مي خواهد در خاورميانه تنش حفظ شود تا از آن طريق سلاحهاي خود را به شيخ نشين هاي حوزه خليج فارس بفروشد. اگر به عربستان سعودي، قطر و امارات نگاه كنيد خواهيد ديد كه آنان اصلي ترين خريداران سلاح هستند. آنان اين سلاح ها را از فرانسه، انگليس و آمريكا خريداري مي كنند. در مقابل فروش اسلحه اين نفت است كه از آن دولتهاي غربي مي شود.