به گزارش گروه علمي باشگاه خبرنگاران به نقل از ستاد توسعه فناوري نانو؛در این سمینار که ویژه مدیران وزارت جهاد کشاورزی در محل پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران برگزار شده بود، علاوهبر این وزارتخانه، مدیرانی از استانداری البرز، شبکه ایمنی فناورینانو ایران (شانا) و کمیته فناوری نانو سازمان غذا و دارو حضور داشتند.
در ابتداي سمينار دکتر جواد توکلیان، رئیس پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی، با اشاره به اهمیت بهرهبرداری از فناوری نانو در حوزه کشاورزی و استفاده از راهکارهای این فناوری در راستای حل معضلات کلان کشاورزی کشور، لزوم توجه بیشتر به جنبههای ایمنی و سلامت محصولات غذایی را یادآور شد. سپس دکتر سعيد بیرودیان، دبیر شبکه ايمني فناوری نانو ایران، ضمن معرفی این شبکه و ماموریتهای آن، زمینهسازی برای توسعه دانش، جهتدهی فعالیتهای تحقیقاتی و ایجاد همافزایی و فراهمسازی زیرساختهای مناسب را به عنوان مهمترین اهداف شبکه ذکر کرد. در ادامه دکتر داريوش داوودی، رئیس بخش تحقیقات فناوري نانو پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی، وضعیت فناورینانو را در حوزه کشاورزی و در سطح ملی و بینالمللی در قالب گزارشهای آماری برای شرکتکنندگان تشریح کرد.
در اين سمينار همچنين دکتر محمدکاظم کوهی؛ عضو هیات علمی دانشگاه تهران، مبحثي با عنوان «ملاحظات ایمنی نانو در کشاوری، آب و غذا» را براي حضار ارائه کرد و در انتها دکتر سپيده اربابی، دبیر کمیته فناوری نانو سازمان غذا و دارو، رویکردهای ملی و بینالمللی استاندارد و ایمنی فناوری نانو را تشریح کرد و ساختار کمیته فناوری نانو سازمان غذا و دارو را شرح داد.
لازم بذکر است، سمينار «نانوفناوری ایمن: بایدها و نبایدها» با هدف ترویج فناوری نانو و جنبههای ایمنی آن در حوزه کشاورزی در تاريخ 29آذرماه سال جاري در محل پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران برگزار شده بود. /ع2