در آستانه میلاد مسیح، محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین از بیت لحم اشغالی و محاصره شده ابراز امیدواری کرد که 2013 سال صلح باشد اما آيا براستي مذاکره با رژيم صهيونيستي اقدامي صلح جويانه است؟!

به گزارش سرويس بين‌ الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از فلسطین آنلاین، همه شواهد و قرائن نشان می دهد که عباس خارج از چهارچوب خواسته های همپیمانانش و آنچه که از طرف آنان "مذاکرات صلح" نامیده می شود، عمل نمی کند.
 
طبق گزارش ها، در آینده ای نزدیک زمان از سرگیری گفتگوها به منظور توافق بر سر از سرگیری مذاکرات صلح می باشد. اواخر هفته گذشته مسئولان تشکیلات خودگردان و سخنگویان عباس اعلام کردند که برای از سرگیری مذاکرات بعد از انتخابات رژیم صهیونیستی در 22 ژانویه تلاش می کنند.
ملک عبدالله دوم پادشاه اردن در سفر اخیر خود به عربستان در گفتگو با خبرنگار روزنامه " الحیات" لندن اظهار داشت که اردن میزبان مذاکرات فلسطینی – " اسرائیلی" در ماه فوریه آینده خواهد بود.
گزارش انحصاری پایگاه اطلاعاتی رژیم صهیونیستی "دبکا" نیز در بیست و چهارم این ماه، از توافق میان باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا و بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی برای از سرگیری مذاکرات با نظارت "آمریکا و کشورهای اسلامی" در ماه مارس آینده خبر داد.

مسلما این گزارش ها با دو سفر اخیر ملک عبدالله دوم به رام الله و لندن بی ارتباط نیستند.

طبق گزارش خبرگزاری "معأ" در اواخر هفته گذشته "نمر حماد" مشاور عباس از " ابتکار" انگلیسی – فرانسوی برای از سرگیری مذاکرات سخن گفت، ابتکاری که برای شروع مجدد مذاکرات در صدد جلب حمایت آمریکا است و " سقف زمانی" برای آن تعیین نشده است.

در بیست و دوم این ماه اتحادیه اروپا و فدراسیون روسيه در بیانیه ای مشترک از بروکسل اعلام کردند که باید دو طرف فلسطینی و اسرائیلی برای " از سرگیری مذاکرات مستقیم، اساسی و بدون پیش شرط" برنامه ریزی کنند و از " باور عمیق" خود به شروع مذاکرات در موقعیت کنونی و اتخاذ گام های شجاعانه و ملموس به منظور ایجاد راه حل همیشگی برای پایان بخشیدن به نزاع سخن گفتند.
 
پاپ واتیکان "بندیکت شانزدهم" نیز در پیام خود به مناسبت سال نو میلادی به شروع " قاطعانه مذاکرات با قدم هایی استوار" تشویق کرده و این با تاکید عباس بر " آمادگی کامل برای از سرگیری مذاکرات" با حضور صائب عریقات مذاکره کننده ارشد وی همگام بود.
 
جالب توجه اینجاست که بیانیه پایانی نشست سران شورای همکاری خلیج فارس در بحرین هیچ اشاره ای به از سرگیری مذاکرات فلسطینی – اسرائیلی نکرده است، با توجه به اهمیت شورای همکاری خلیج فارس در تصمیم گیری های اتحادیه عرب به نظر می رسد این شورا در مورد تلاش ها برای برگزاری مذاکرات دچار اشتباه شده است.
 
ولی این رویکرد به زودی کمرنگ خواهد شد که دلایل آن نیز در ذیل ذکر می شود، نخست: شکل گیری کمیته چهارجانبه عربی – اسلامی که در آن کمیته چهارجانبه بین المللی معروف در نظارت بر گفتگوها برای از سرگیری مذاکرات مشارکت خواهد داشت. دوم: با تداوم عدم اجرای تصمیمات سران کشورهای عربی در بغداد و تصمیم وزرای خارجه کمیته پیگیری صلح عربی برای حمایت مالی شبکه "امان" متعلق به مذاکره کننده سازمان آزادی بخش فلسطین که دلیلی برای تاخیر آن وجود ندارد، جز اینکه این تعویق اهرم فشاری برای اجبار مذاکره کننده بر موافقت با تلاش ها برای از سرگیری مذاکرات به عنوان بهای خروج او از بحران مالی اش می باشد.
 
تشکیل کمیته "چهارجانبه" متشکل از مصر، عربستان، اردن و ترکیه برای نظارت بر مذاکرات فلسطینی – اسرائیلی پیشنهاد " "زهاف جال - اون" رئیس حزب میترس بود و انتظار می رفت به خاطر نقش کم رنگ این حزب در تصمیم گیری های رژیم صهیونیستی توجه جدی به این پیشنهاد نشود. ولی این پیشنهاد برای کمیته چهارجانبه مشابه، که قطر به جای عربستان در آن حضور دارد، مطرح شد که در آن مذاکرات با نظارت مشترک آمریکا و کشورهای اسلامی به عنوان یکی از بندهای "تفاهمنامه" چهار بندی می باشد.  
 
پایگاه دبکا در گزارش مذکور خود مدعي شد که اوباما و نتانیاهو پائیز گذشته در این مورد به توافق رسیدند.

اگر این گزارش درست باشد، مسلما این پیشنهاد به عنوان شاخص تلاش های مشترک بین دو سیاستمدار برای ورود کشورهای پیشنهادی در کمیته چهارجانبه منطقه ای به منظور از سرگیری مذاکرات اهمیت زیادی خواهد داشت.
 
اگر این پیشنهاد راه‌گشا باشد دیگر اردن نقشی در آن نخواهد داشت ولی قطر و عربستان در اقدامی بی سابقه نقش مستقیم در این روند خواهند داشت. این گزارش به از سرگیری همکاری ترکیه با رژیم صهیونیستی در چهارچوب پیمان ناتو اشاره می کند که این امر نیز زمینه را برای ایفای نقش ترکیه در این مورد هموار می کند، از سوی دیگر موافقت مصر برای ایفای نقش در این زمینه تاکیدی است برای ایجاد هرگونه تغییر در نقش این کشور بعد از انقلاب و این همان چیزی است که رژیم صهیونیستی و همپیمانش آمریکا به دنبال آن هستند.
 
"یائیر شامیر" پسر اسحاق شامیر نخست وزیر اسبق رژیم صهیونیستی و معاون آویگدور لیبرمن در حزب "اسرائیل بیتنا" در مقاله روز چهارشنبه خود نوشت: نخست ما باید به نزاع خود با اتحادیه عرب پایان دهیم؛ چرا که ما باید بر این امر واقف باشیم که مشکل ما تنها با خود فلسطینیان نیست بلکه با کل جهان عرب است به همین خاطر نمی توان تنها با خود فلسطینی ها در مورد صلح به توافق رسید.
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار